Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA MAHKEMESiNDEN 1.4 MİLYON DOLARLIK KARAR !!!

Hashtag

Toronto, Kanada içerisinde yer alan bir mahkeme, belirli bir süredir tutuklu bulunan 30 yaşındaki uyuşturucu satıcısının 1.4 milyon dolar değerinde Bitcoin‘i mahkemeye vermesi gerektiğine hükmetti. Mahkeme temel olarak söz konusu kripto paraların dark web üzerinde yasa dışı eylemlerden elde edilmesi nedeniyle bu karara imza attı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Yargıç Jane Kelly, 30 yaşındaki Matthew Phan’ın 281.41 adet BTC’yi direkt olarak Başsavcılık makamına vermesi gerektiğine hükmetti. The Toronto Star isimli kaynağın aktardığı habere göre elde edilen BTC’ler direkt olarak Toronto bölgesinin hazinesine gidecek.

Phan aslında geçtiğimiz Aralık ayında yasa dışı yollardan silah ticareti yapmak, kokain bulundurmak ve yasa dışı şekilde uyuşturucu alım satımı yapmak suçlarıyla dark web odaklı araştırmada savcılar tarafından yargılanmış ve daha sonra tutukluluğuna karar verilmişti. Yargıç Kelly konu hakkında yaptığı açıklamada Phan’ın bilgisayarı içerisindeki dijital cüzdanda yüklü miktarda BTC bulunduğunu ve bunların yasa dışı işlerle alakalı olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Phan ise bu yılın başlarında cüzdandaki bütün BTC’lerin yasa dışı işlerden elde edilmediğini ve bazılarının altın ticaretinden kazanıldığını vurgulamış ve bir miktar BTC talep etmişti. Yargıç Kelly sadece 7.23 Bitcoin’in suçla ilişkili olmadığına karar verdi ve 288 BTC’den 281 tanesine el koydu. Bunun yanı sıra hangi BTC’nin illegal işlerle alakalı olmadığının anlaşılmasında CipherTrace blockchain analiz firmasının da yardımları mevcut. Davaya dahil olan ve bilirkişilik yapan Ciphertrace platformu CEO’su David Jevans, mahkeme heyetine bu tarz bilgileri aktaran kişi olarak kayıtlara geçmiş.

. Towntalk
remove_red_eye580

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur