Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ÖDEV İÇİN BELÇİKA'DAN İSTANBUL'A GELDİ !!!

Hashtag

Başkent Brüksel’de Yüksek Öğrenim gören ÜLB Ergoterapi öğrencisi Sidonie Yavuz Akademik bir çalışma için geldiği İstanbul’da 1907 Fenerbahçe Engelliler Basketbol Takımının antrenmanına konuk oldu.

Bağcılar Olimpik Spor Salonundan gerçekleşen antrenmanı baştan sona izleyip notlar alan Yavuz, takım antrenörü Can Aksu’dan da takım hakkında bilgiler aldı.Sporcularımız yoğun çalışma programlarını titizlikle sürdürmektedir. Ter atma idmanıyla başlayan çalışma ,tam saha pres ve maç ile devam etti. Önümüzdeki hafta İspanya’da düzenlenecek olan bir turnuvaya katılacağız.Takımdaki oyuncularıma güveniyorum’diyerek açıklamalarda bulundu.

Takımda aynı zamanda Kadın Basketbolcuların olduğunu belirten Aksu,Kadın sporcularımız erkeklerle aynı kategoride bulunması takıma çok faydalar sağlıyor.Engelli derecelerine göre puanlar veriliyor bu puanların 14’le sınırlanmıştır.Engel puanı ne kadar düşük olursa daha fazla sporcuya şans tanımamıza olanak sağlıyor’dedi.

Daha sonra Engelli Yıldızlar Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksel’in daveti üzerine kulüp binasına gelen Yavuz,Engelli Sporcuların kullandıkları Özel Sandalyeler hakkında bilgi aldı.

Başkan Yüksel: Engelli sporcuların kullandıkları tekerlekli sandalyeler tamamen kişinin engel durumuna göre yurt dışında imal edildiğini her sandalyenin farklı fonksiyonlarda olduğunu belirterek “ Ülkemizde engelli sporcuların hareket kabiliyetlerini artırmaya yönelik kişiye özel olarak imal edilen tekerlekli sandalyelerin yeterince üretilmemesinden yakındı.”

Bu özel tekerlekli sandalyelere birçok yerde ihtiyaç duyulmaktadır.Sporcularımızın engel durumuna göre her biri özel imalat olan bu sandalyelerin bir tanesinin 8 Bin Avroya mal edilmesinin hem oyuncular açısından hem de kulüpler açısından yüklü birer külfet olduğunun altını çizdi.

Ülkemizde Basketbol dalında Üç bin beş yüz engelli Lisanslı sporcu bulunduğunu bildiren başkan sandalyelerin bir kısmının hayırsever işadamlarımız ve Belediyeler tarafından karşılandığını ama yeterli sayıda olmadığını belirtti.Son Turnuvada Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımımız sayesinde engelli sporcuların neleri başarabildiklerini kanıtladılar ve Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunu bilgilendiren demeçlerinden sonra geleceğe daha da ümitle baktıklarını belirtti.

Henüz Avrupa standartlarını yakalamamış olsak da ülkemizde farkındalık yaratacak gelişmeler oluyor Bu gelişmelerin Engelli Sporculara ve kulüplere yansımasının zaman alabileceğine değinerek:Kurumsal Firmaların spor tesislerini yaparken Engelli Sporcu barındıran kulüp yöneticilerle görüş alışverişinde bulunmalarını tavsiye etti,

http://gazeteturk.be

. Towntalk
remove_red_eye311

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur