Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

“TÜRKİYE-AB ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROJESİ” HEYETİ BRÜKSEL’DE

Hashtag

Türkiye'den Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ve farklı illerden yerel yönetim temsilcilerinden oluşan bir heyet "Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Projesi" kapsamında Brüksel'de temaslara başladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 25 kişilik heyet, ilk olarak Türkiye'nin AB nezdinde Daimi Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile bir toplantı yapan heyet, daha sonra Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Avrupa Bölgeler Komitesi (CoR) ve Avrupa Bölgeler Meclisi'nde (AER) görüşmeler yaptı.

Heyet, şehir eşleştirme konularında önemli konuma sahip kurumları ve ilişki ağlarını ziyaret ederek, AB'deki şehir eşleştirme faaliyetlerine yönelik yasal ve finansal çerçeveyi analiz etmeyi, Türkiye ve AB'ye üye ülkelerdeki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını sağlayacak kalıcı şehir eşleştirme ilişkileri kurulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

"Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Projesi" kapsamında Brüksel'de 3 gün boyunca temaslarını sürdürecek heyetin daha sonra Hollanda'ya geçmesi bekleniyor.

http://www.belturkhaber.be

. Towntalk
remove_red_eye204

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur