Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKALI VATANDAŞ PARA KARŞILIĞINDA MECLİSTE YASA SUNABİLECEK

Hashtag

Yasa tasarının amacı, dilekçe hakkını tam teşekküllü bir vatandaş girişimi haline getirmektir. Temel amaç, vatandaşların ve gençlerin daha aktif olabilmelerini sağlayarak politikaya olan ilgilerini artırmaktır.

Siyasi yenileme çalışma grubu tarafından bașlatılan sözkonusu tema bir süredir beklemeye alınmıștı. N-VA'nın temel ilkelerine karşı olan inisiyatifin uygulamaya alınmasına, Anayasa Reformu aracılığıyla bir yıl önce girişimde bulunulmuștu. Dilekçe hakkını sıkılaştırmak için atılan bu yeni adım bir yasa değişikliğinden sonra dün meclis komitesi tarafından onaylandı. Sadece N-VA partisi karșı oy kullandı.

25.000 imza șartı

Federal yeterliliği olan bir dilekçenin kabul edilmesi için, talep konusu özgürlük ve insan haklarının temel ilkelerine aykırı olmamalıdır. Dilekçenin ayrıca, en az 14.500'ü Flaman bölgesinde, 2.500'ü Brüksel bölgesinde ve 8.000'i Valon Bölgesi'nde ikamet eden 16 yaş üzerinde en az 25.000 vatandaş tarafından desteklenmesi lazım. Bugün onaylanan yasa tasarısının etkili hale gelmesi için, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanması gerekir.

http://www.bruxelleskorner.com

Bruxelles Korner

Zehra Özer

. Towntalk
remove_red_eye267

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur