Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA'DA İFTAR BULUŞMASI

Hashtag

Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) ile Devlet ve Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) tarafından gerçekleştirilen iftar programında Müslüman ve farklı dinin mensupları bir araya geldi.

Lahey’de, eskiden kilise olan Juliana Plaza’da ‘Farklılıklar İçinde Birlik’ temasıyla ‘Ulusal İftar’ programı düzenlendi. İftarda bir konuşma yapan HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, iftarın oruçlu kişi için bir ödül olduğunu ve bunu yemek yiyerek kutladığını, ancak bunu başkaları ile paylaşarak yapması gerektiğini söyledi. İftar programında birlikte oldukları gibi, ülkenin geleceğini de birlikte paylaşmak istediklerine işaret eden Gürcüoğlu, şunları söyledi: “Kalp ile beyin arasında köprüler kurup farklılıklar içinde birliği gerçekleştirmemiz gerekir. Aslında biz bunu yıllardır toplumda bulunduğumuz her alanda yapıyoruz. Üniversitede eğitim gören 10 binlerce öğrencimiz ile diplomasını almış kişilerin hepsi, birlik ve beraberliğin olduğu bir gelecek umudu ile çaba gösteriyor.”

Yeni Zelanda ve Sri Lanka büyükelçilerine iftara katıldıkları için özellikle teşekkür eden Gürcüoğlu, ülkelerinde gerçekleşen saldırılarda yaşadıkları acıyı paylaştıklarını dile getirdi.

. Towntalk
remove_red_eye222

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur