Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

DÜNYANIN EN GARİP TRAFİK KURALLARI

Hashtag

İngiltere'de aracıyla bir su birikintisinin içinden geçerek yoldan geçen yayaları veya bisikletçileri ıslatan araç sürücüler 100 ila 5.000 pound (116 ila 5.800 avro) arası para cezası ve üç ceza puanı riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. İngiltere'de aynı zamanda araç kullanırken kucağında evcil bir hayvan bulundurmak ta yasaktır.

Yine İngiltere'de yolda giderken ani idrar ihtiyacını gidermek zorunda kalan sürücüler idrarını sadece aracının sağ arka tekerine yapabilir. Arka sağ tekerinden aracının farklı bir yerine ișemek suç olarak kabul edilir ve 80 pound (93 avro) para cezası vardır.

Tayland'da, İspanya'da olduğu gibi çıplak üst vücut ile araç kullanmak kesin kes yasaktır. Hava ne kadar sıcak olursa olsun bisiklet veya tuk-tuk sürücülerine de bu yasaktır.

Nüfusu bir hayli yoğun olan Filipinler’de trafik sıkışıklığını engellemek amacıyla garip ama işlevsel bir kural konmuş. Aracının plakası 1 ve 2 rakamıyla sona eren sürücüler pazartesi günleri, 3 ve 4 rakamıyla sona eren salı günleri, 5 ve 6 ile sona eren çarşamba günleri trafiğe çıkamıyor. Hastalık gibi acil durumlarda ise bu kural geçerliliğini yitirir. Peki ya haftanın diğer günlerinde?

İspanya'da ayağında parmak arası terlik ile araç kullanmak, kol veya vücudunun bașka bir kısmını camdan dıșarı çıkarmak yasaktır, otomobillini kamuya ait yollarda yıkamak için de ceza kesilir. Ancak en garip kural, ister şapka olsun ister kulaklık, kulağı kapatan herhangi bir aksesuar takmak da yasaktır.

Fransa'da, tüm sürücüler aracında bir alkol test cihazı bulundurması gerekir. Ancak șu anda bu sadece önerildi ve henüz bir kural haline getirilmedi. Kesinlikle bulunması gerekenler: flüoresan bir yelek, uyarı üçgeni, büyük farlar için yedek lambalar ve ilk yardım çantası.

Rusya'da Moskova polisi, aracını 'çok kirli' bulduğu sürücülere para cezası kesebilir. Kirlilik ölçüsünü belirlemek tamamen görevliye bağlıdır. Ayrıca, Hollanda ve İngiltere'de araç plaka numarası kirden okunamaz hale gelmișse para cezası kesilir.

Güney Afrika'da hayvanlara çok özen gösterilmektedir. Araç sürücüleri, yoldan geçen herhangi bir hayvan için yavașlayıp durmadığı takdirde cezalı duruma düșer.

Almanya otobanında istediğiniz kadar hız yapabilirsiniz fakat durmak yasaktır. Örneğin yakıtın bitmesi de mazeret olarak sayılmaz çünkü sürücünün sorumsuzluğu olarak nitelendirilir ve ciddi anlamda para cezası vardır. Bazı durumlarda sürüș yasağı bile verilir.

İsviçre'de pazar günleri araba yıkamak yasaktır, çünkü çok fazla ses ve gürültü yapılması istenmiyor. Medeniyet bu olsa gerek.

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Maryland eyaletinde arabada küfür etmek yasaktır. Kansas eyaletinde ise arabanın lastiklerini gıcırdatarak ilerlemenin 500 dolar para cezası vardır (438 avro). Arkansas eyaletinde akşamları saat 21:00'den sonra alkolsüz içecekler ve sandviçlerin satıldığı yerlerde kornaya basmak yasaktır. Ve inanılır gibi değil ama Oklahoma eyaletinde aracınızla 'cinsel ilișkiye girmeyi' yasaklayan bir yasa vardır.

Avustralya'da, bir benzin istasyonunda yakıt ücretini ödemek için kasaya giden sürücüler yakıt pompası bașında beklettiği aracını kilitlemeyi unuttuğu takdirde 476 Avustralya doları (300 avro) para cezası alabilir. Aynı zamanda, uzun far yakarak bir hız kamerası veya yaklaşmakta olan bir polis aracı için karşıdan gelen trafiği uyarmak da yasaktır.

Danimarka'da sürücüler hareket etmeden önce, araçlarının altında uyuyan çocukların bulunmadığından emin olmak için arcının alt kısmını kontrol etmek zorundadır.

http://www.bruxelleskorner.com

. Towntalk
remove_red_eye344

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur