Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA'DA SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI !

Hashtag

Hollanda’da, 2018 – 2019 eğitim yılı lise dengi okul bitirme sınavlarına 217 bin öğrenci katıldı. VWO – HAVO ve MBO, Fen lisesi, düz lise ve Meslek Liselerinde son sınıfta okuyan öğrenciler, bir sonraki eğitimlerine, yani yüksekokul veya üniversite eğitimlerine devam edebilmek için, Lise öğretim bitirme Final Sınavlarına giriyorlar.

Eğitimin türüne göre göre Ulusal sınav komitesi tarafından hazırlanan sorular, okullara sınav günü iletiliyor. Öğrenciler 8 farklı dersten sınava tabii tutulurken, günde 1 sınav yapıldığından, sınav maratonu 2 hafta sürmekte.

İlk defa Türkçe sınavları yapıldı

Seçmeli olarak yabancı dil seçeneğine alınan Türkçe dil dersi, her okulda sunulmamakla birlikte, İspanyolca ve Arapçanın yanı sıra seçmeli ders olarak sunulmakta. Bus ene sınavlara giren ve Türkçeyi seçmeli dil olarak seçenlerde Türkçe sınavlarına girdiler.

Bayrak ve Çanta asma geleneği

Okulu başarıyla bitiren öğrenciler, son kullandıkları okul çantası ile birlikte bayrağı evin önünü asarlar. Yıllardır devam eden bir Hollanda geleneği olan bayrak ve çanta asmaya, ülkede yaşayan Türklerde katılmakta. Hollanda bayrağının yan ısıra Türk bayrakları da asıyorlar, böylelikle başarı çevreye duyuruluyor.

Evlere asılı olan Türk bayraklarının bu sene hayli çok olması, gençlerimizin başarılı olduğunu gösteriyor.

. Towntalk
remove_red_eye210

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur