Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA'DA FİYAT ARTIŞI

Hashtag

Geçtiğimiz on yılda, Hollanda'da gıda fiyatları yüzde 14,5 oranında arttı. İstatistik ofisine göre Mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.8 daha pahalı olduğunu, "neredeyse 10 yıldaki en büyük fiyat artışı" dedi.

Meyve ve sebze fiyatları son on yılda en fazla arttı ve neredeyse yüzde 20 arttı. Et ve balık fiyatları yüzde 18, süt fiyatları yüzde 11, ekmek ve tahıl fiyatları ise yüzde 11 arttı. İstatistik ofisine göre, tatlılar, soslar ve otlar gibi şeyler de dahil olmak üzere diğer gıda ürünleri geçtiğimiz on yılda yüzde 4,9 arttı.

Yüzde 14,5 seviyesinde, gıda fiyatlarındaki artış diğer tüketici ürünleri ve hizmetleri için fiyat artışının bir miktar altında kalıyor. Ortalama olarak, tüketici fiyatları son on yılda yüzde 16 arttı.

Bu yılın mayıs ayında, gıda fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı. İstatistik ofisine göre, geçtiğimiz on yıl boyunca gıda fiyatları yalnızca Ocak 2013, Eylül 2017 ve Nisan 2019’da benzer oranlarla arttı. İstatistik ofisi, gıda fiyatlarındaki yüksek artışı bu yıl düşük KDV oranının 6’dan 2019 Ocak ayında yüzde 9.

Diğer tüketim malları ve hizmetleri Mayıs ayında bir yıl öncesine göre yüzde 2,4 daha pahalıydı.

. Towntalk
remove_red_eye798

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur