Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA YÜRÜRLÜĞE GİREN YENİ TRAFİK KURALLARI

Hashtag

Trafik kuralları mevzuatına teknik olarak 31 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe alınan altı yeni kural, yayalara, bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine daha iyi koruma sağlamalıdır.

İlk olarak, araç sürücüleri yerleşim alanı dışındaki bir bisiklet sürücüsünü sollama esnasında, arada 1 metre yerine 1.5 metre sollama mesafesi bırakmak zorundadır.

Bunun yanı sıra, uzun bir süredir bisiklet sürücülerine izin verildiği gibi, 45km/s hıza ulaşan Pedelec (hızlı elektrikli bisiklet) sürücülerine de bundan böyle 2’șer șeklinde yan yana ilerlemelerine izin verildi. Aynı zamanda, çocukların kaldırım üzerinde bisiklet sürmelerine hak tanıyan yaş sınırı, 9'dan 10 yaşa yükseltildi.

Başka bir önlem yayalar ile ilgilidir. Yayalar yolu geçerken 20 metre mesafesinde olan yaya geçidini kullanmak zorundadır. Geçmişte bu 30 metre mesafesindeydi.

Son olarak, bir kavşakta "yeşil kare" ıșık yandığında (yeni trafik ıșığı șekli) 4 yol ağzında bekleyen tüm bisiklet sürücülerine aynı anda yola devam etmelerine izin verildi.

Küçük elektrikli araçlar

1 Haziran'dan itibaren, scooter, bisiklet, hoverboard, monowheels ve segway gibi küçük elektrikli araç sahipleri, artık trafik sigortası yaptırmak zorunda değiller. Assuralia sigortasından Wauthier Robyns, "Saydığımız bu küçük elektrikli araçlar bundan böyle otomatik olarak aile sigortası poliçisine alınacak" dedi.

Ancak, saatte 25 kilometreden fazla hız yapan elektrikli araçlar için araba sigortası șart. Kiralanan elektrikli araçlardan oto kiralama șirketi sorumludur.

Robyns, bir aile sigortası poliçesinin, sürücünün üçüncü şahıslara verdiği hasarı karșıladığını hatırlatırken sürücünün șahsi hasarını karșılamadığını veya yaralanmasını üstlenmediğini vurguladı.

. Towntalk
remove_red_eye868

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur