Hashtag
ABD’de yatırım yapan Türk sayısı artıyor: 'EB-5 vizesi ile çocuklarını garantiye alıyorlar'
Türkiye'den ABD'ye gidip yatırım yapanların sayısında ciddi artış yaşandığı belirtildi. Uzmanlar, "Bu kişilere neden Amerika’ya gelmek istiyorsunuz diye sorduğumuzda, ‘çocuklarımızın geleceği için burada yatırım yapmak istiyoruz’ diyorlar" ifadelerini kullandı.
New York Barosu’na bağlı göçmenlik ve ticaret avukatı Cahit Akbulut, geçtiğimiz yıl ABD’de çok sayıda Türkün yatırımcı vizesi aldığını anlattı. Amerika’nın Sesi’ne (VOA) konuşan Akbulut, “Türkiye’den ABD’de iş kurmak isteyen Türklerin sayısı özellikle son yılda ciddi bir şekilde arttı. Daha önceki yıllara göre bize yatırımcı vizesi almak için başvuranların sayısı arttı. Bunu kayıtları karşılaştırdığımızda açık olarak görebiliyoruz” dedi.
‘TÜRKLER EB-5 VİZESİNİ TERCİH EDİYOR’
Türklerin daha çok E1,E2 ve EB-5 yatırımcı vizesine başvurup Türkiye’den paralarını yasal yollarla ABD’ye aktardığını kaydeden Akbulut, “Türkler, daha çok EB-5 vizesini tercih ediyorlar. Bu vize türünden ailelerinin de faydalanması nedeniyle yoğun talep var. Bu kişilere neden Amerika’ya gelmek istiyorsunuz diye sorduğumuzda, ‘çocuklarımızın geleceği için burada yatırım yapmak istiyoruz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.
‘BÜYÜK KISMI KUTUPLAŞMADAN RAHATSIZ’
Akbulut, bu durumun sebebini “Çok büyük bir kısmı da ülkedeki kutuplaşmadan rahatsız. Ekonomik istikrarsızlıktan şikayet edenler var. Ancak genelde hepsinin ortak yanı çocuklarının geleceği için, eğitimleri için ABD’de yatırım yaptıkları yönünde” sözleriyle anlattı.
‘EB-5’TE 21 YAŞ ALTI ÇOCUKARA GREEN CARD VERİLİYOR’
“EB-5 vizesine başvurduklarında doğal olarak 21 yaş altındaki çocuklara da Green Card veriliyor. Bu nedenle kendileri Amerika’ya yerleşmese bile, çocuklarını burada okutup geleceklerini sağlama almak istiyorlar” diyen Akbulut, bu vizenin imkânlarını da şöyle anlattı: “Aynı zamanda ödedikleri 500 bin doların federal güvencede olması ve paralarını isterlerse beş yılda geri alabilmeleri EB-5 yatırımcı vizesini Türkler için cazip bir hale getiriyor.”
‘YATIRIMCI TÜRKLERİN SAYISI ARTIYOR’
New York’taki EB-5 yatırım ve finans şirketi NYCRC (New York City Regional Center) kurucu ortağı ve İdari Müdürü Paul Levinsohn da ABD’de EB-5 yatırımcı vizesiyle projelerine ortak olan Türklerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydetti. Çok sayıda projede Türk ortaklarının olduğunu belirten Levinsohn, “Her geçen yıl daha fazla Türk yatırım yapmak için bu ülkeye geliyor. Bizim projelere yatırım yapan Türklerin sayısı giderek artıyor” diye konuştu.
Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.
Hesap oluştur