Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

YURTDIŞINDA YAŞAYIP EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE YENİ ENGEL !

Hashtag

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve 75 milletvekilinin imzasıyla, “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/2019)” sunuldu.

Sözcünün haberine göre, Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan teklif, yurt dışındaki vatandaşları da ilgilendiren önemli bir konuyu içeriyor.

Yasa teklifine göre, yurt dışı borçlanma bedeline esas olan prim oranı yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarılıyor. Şu anki günlük borçlanma bedeli 27,29 TL iken, bu oran 38,38 TL olacak. Değişiklik bununla kalmıyor, yurt dışındaki vatadandaşlara artık SGK yani 4A sigortalısı olamayacak. Değişiklikle sadece 4B sigortalısı olunabilecek, asgari borçlanma süresi ise, artık SGK’daki gibi 10 yıl değil 15 yıl olacak.

Bu da, yurt dışındaki vatandaşların hem borçlanma için ödediği miktarın ortalama 100 bin TL daha fazla olması ayrıca bağlanacak aylığın da SGK'lılardan yaklaşık yüzde 30 daha az olması anlamına gelecek.

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye2332

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur
Profile

Marcel Özvezneci

4b esnaf türkiyede prim borcu olmayan yaşa takilmiş ama yurddişnda oturumu daha sonra elde almiş kişiler.buna dahilmi?