Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GURBETÇİLERE TÜRKİYE'DEN ÇOCUK PARASI YARDIMI

Hashtag

Türkiye’nin her çocuk için ödediği doğum parasından yurtdışındaki anneler de faydalanabiliyor. Ancak gurbetçilerin birçoğunun ya yardımdan habersiz ya da başvuru yapmadıkları ortaya çıktı.

Türkiye’de 2015 yılından bu yana anne adaylarına doğum yardımı parası veriliyor. Canlı doğan birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 lira tutarında annelere maddi yardım yapılıyor. Bu yardım parasından yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri de yararlanabiliyor.

Gurbetçiler yardımdan habersiz!

Ancak gurbetçi annelere sunulan bu imkandan yararlanan vatandaşlarının oranının ise oldukça az olduğu ortaya çıktı.

Gurbetçi annelerin ya yardımından habersiz, ya da yardım için gerekli olan dilekçeyi doldurmadıkları belirtiliyor. Doğum yardımında her çocuk için başvuru süresi 5 yıl. 5 yıl içerisinde başvuru yapmak gerekiyor.

Yurtdışından doğum yardımı için başvuru nasıl yapılır?

Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılacaktır.

Gurbetçiler doldurup imzalayacakları bir dilekçeyi yukarıda bahsedilen kurumlara posta ile gönderebilir ya da şahsen başvuruları sırasında verebilirler. Veya dilekçeyi bulundukları ülkelerdeki konsolosluklara yetkili kurumlara gönderilmek üzere teslim edebilirlir.

Başvuru Dilekçesi : https://www.ailevecalisma.gov.tr/

. Towntalk
remove_red_eye1007

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur