Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GURBETÇİLERE DUYURU

Hashtag

Avrupa’da yaşayan vatandaşların en çok transit geçtiği ülkeler Bulgaristan ve Sırbistan. Maalesef gurbetçilerin en çok sorun yaşadığı Sılayolu ülkeleri de bunlar. Sofya’daki Türk Büyükelçiliği, Türkiye’ye karayoluyla seyahat eden vatandaşların sınır kontrolünden sorunsuz geçebilmeleri için faydalı olacak hususları yayınlamaya devam ediyor. Büyükelçilik vatandaşların aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı:

– Yola çıkmadan önce aracınızın şase numarası ile belgelerde kayıtlı numaraların aynı olduğundan emin olunuz. Aracınızla ilgili belgelerde herhangi bir hata ve karışıklık olmadığından emin olunuz.

– Yol boyunca bu konudaki en kapsamlı kontrol AB ve ulusal veri sistemleri üzerinden AB’nin dış sınırı olan Bulgaristan tarafından yapılmakta.

– Aracınızın sigortasının AB ülkelerinin yanısıra, kısa bir süre de olsa geçiş yapacağınız ve AB ülkesi olmayan Sırbistan’ı da kapsamasına dikkat ediniz.

– AB ülkelerinden leasing yoluyla veya araç kiralama şirketlerinden kiralayarak seyahat ettiğiniz araçların navigator sistemleri AB ülkesi olmayan Sırbistan’a girildiğinde tahdit uyarısı oluşmasına yol açabilmektedir. Araç kiralama sözleşmelerinizin Sırbistan’ı da içermesine dikkat etmeniz önem taşımaktadır. Aksi halde, tahdidin sebebi anlaşılana ve Bulgar makamlarınca ilgili AB ülkesinden gerekli teyit alınana kadar sınırda uzun süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

– Seyahatiniz başlamadan önce yol ve sınır geçişlerinde ihtiyacınız olacak tüm belgelerin ve kimlik kartlarının geçerlilik süresini kontrol etmeniz önemlidir.

– Bulunduğunuz ülkede kaybı nedeniyle resmi makamlara beyanda bulunduğunuz kimlik ve oturum kartlarınızı yeniden bulmanız halinde bu kartların bulunduğunu yetkililere bildirmeden sınır geçişinde ibraz etmeyiniz. Aksi halde AB ortak veri sisteminde kayıp olarak gözüken kartınız sınır geçişinizde gereksiz olarak uzun süre beklemenize neden olacaktır.

– Sınır kapısına yaklaşmadan önce belgelerinizi hazırlamanız işlemlerinizi hızlandıracaktır.

(G.Ş)

. Towntalk
remove_red_eye401

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur