Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Sadık Köksal Brüksel Parlamentosu’ndaki yerini aldı

Hashtag

Brüksel bölgesinin en önemli belediyelerinden birisi olan Schaerbeek belediyesinde, üçüncü kez başkan yardımcısı seçilen Sadık Köksal, Perşembe günü Brüksel Bölge Parlamentosu’nda düzenlenen yemin töreninden sonra resmen milletvekili oldu.

Geçtiğimiz 26 Mayıs’ta yapılan bölge seçimlerine, Defi partisinden katılan Sadık Köksal, bin 693 oyla, milletvekili olmayı kıl payı kaçırmıştı.

Fakat Defi partisinin hükümet ortağı olmasıyla, Sadık Köksal’a parlamentonun kapıları açılmış oldu.

Altı partinin liderleri arasında iki hafta süren müzakerelerin Çarşamba günü sonuca bağlanmasından sonra Schaerbeek belediye Başkanı Bernard Clerfayt bakan olacağı ve bir önceki hükümette bakanlık yapan Cecile Jodogne Schaerbeek belediyesine başkan olacağı açıklanmıştı.

Durumun netleşmesinden sonra ikinci yedek olan Sadık Köksal, milletvekili olmak üzere parlamentoya davet edildi.

Perşembe günü sabah saatlerinde yeminini yaparak parlamentodaki yerini alan Sadık Köksal, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımla tebrik yağmuruna tutuldu.

Brüksel Parlamentosu’nda, Sosyalist Partisi’nin saflarında bulunan Hasan Koyuncu, Şevket Temiz, Emin Özkara ve İbrahim Dönmez’le daha önce dört olan Türk kökenli vekil sayısı, Sadık Köksal’ın da katılmasıyla, bu sayı beşe yükseldi.

https://www.yenivatan.be

. Towntalk
remove_red_eye254

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur