Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

YURTDIŞI BORÇLANMA BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 TEMMUZ !!!

Hashtag

TBMM’ne hükümet milletvekilleri tarafından verilen ve Komisyonda kabul edilip şuan Genel Kurulda görüşülen yurtdışı borçlanmada SSK emekliliğinin kaldırılması, Bağkur kapsamında yapılması neticesi daha fazla bedelle daha geç yaşta emeklilik ve çok düşük emekli aylığı anlamına gelen kanun teklifi Temmuz ayı içerisinde kabul edilse bile 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak ve bu tarihten sonra başvuranları etkileyecektir.

Aşağıda verdiğimiz kanun teklifinin 13 üncü maddesi gerekçesinde de belirtildiği gibi 01 Ağustos 2019 tarihinden önce;

1- Başvurusunu ve ödemesini yapanlar,

2- 2008 öncesi dolar başvurusu yapıp borçlarını ödeyenlerle halen ödemeyenler,

3- Borçlanma başvurusunu yapan ancak borçlanma bedellerini 01 Ağustos 2019 tarihinden sonra da olsa kanuni 3 aylık süre içerisinde ödeyenler hakkında mevcut kanunlar uygulanacağından bunlar yeni kanundan etkilenmeyeceklerdir.

Halen BAŞVURUSUNU YAPMAYANLARA SSK kapsamında borçlanma başvurusu yapmak için 31 Temmuz 2019 tarihine kadar imkân vardır. Türkiye’de sigorta girişi olanların başvuru için Türkiye’ye gitmelerine gerek yoktur. Başvurularını en son 31 Ağustos 2019 tarihine kadar yurtdışından da posta aracılığı ile yapmaları halinde başvuruları geçerlidir.

Sigorta girişleri olmayanlar ise 31 Temmuz gününe kadar Türkiye’ye gidip kısa süreli (1-2 gün) sigorta girişi yapıp aynı anda borçlanma başvurularını yapabilirlerse onlar da bu imkandan faydalanırlar.

Ancak; acele başvuru yapayım derken yanlış işlem ve yanlış borçlanma yapıp ileride emekli maaşı mağduru olmamak için başvurunuzu mutlaka uzmanlar yardımı ile yapın!..

Yurtdışı borçlanma ve emekli maaşı mağduru olmamak için hukuki yardıma ihtiyacınız olursa istediğimiz belgeleri göndermeniz halinde; Almanya’nın veya Avrupa'nın neresinde olursanız olun bize gelmenize gerek kalmadan işlemlerinizi adınıza yapabiliriz. Bizimle hafta içi 10.00-17.00 mesai saatleri içerisinde +491522 444 44 05 nolu telefondan irtibata geçmeniz yeterli.

Bilginize..

Kaynak;

Av. Şerif YILMAZ/Osnabrück-ALMANYA

Youtube'dan ulaşmak için;

https://www.youtube.com/channel/UCXCzBwIwnWeAx5I7DDT_ShA

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye525

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Türkiye’de sigorta girişi olanların başvuru için Türkiye’ye gitmelerine gerek yoktur. Başvurularını en son 31 Ağustos 2019 tarihine kadar yurtdışından da posta aracılığı ile yapmaları halinde başvuruları geçerlidir.

bu geçerlimi değişkilik var mı önemli