Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA'DA MAHSUR SOMONLAR HELİKOPTERLE KURTARILACAK

Hashtag

Kanada’nın British Columbia eyaletinde, toprak kayması sonrasında düşen dev kaya nedeniyle bulunduğu nehrin akışı sekteye uğrayan binlerce somon ‘mahsur kaldığı yerden’ helikopterle kurtarılacak.

Haziran ayında, Fraser Nehri’nin bir kolunun düşen kaya nedeniyle bloke olduğunu ve kayaların gerisinde kalan bölümde binlerce somonun mahsur kaldığını fark eden yetkililer onları kurtarmak için kolları sıvadı. Balıkların kayayı aşıp ilerleyemediği dolayısıyla yumurtlama şanslarının da azaldığı göz önüne alınarak bir kurtarma operasyonu planlandı.

Plana göre önce somonların içine girmelerini sağlayacak gölet oluşturulacak. Balıklar, oradan içi su dolu depolara alınarak helikoptere konulacak ve kayanın diğer tarafında yeniden suya bırakılacak. Depodaki suya somonların sakin kalması için ‘oksijen’ konulacak.

Balıkçılık, Okyanuslar ve Sahil Güvenlik Bakanı Jonathan Wilkinson, planın en ince ayrıntısına kadar hazır olduğunu, göletin yapılmaya başlandığını söyledi. Ancak, tam sayısını bilmedikleri, ‘binlerle ifade’ edebileceklerini söylediği somonların ne zaman özgürlüklerine kavuşabileceklerine dair tarih vermedi.

. Towntalk
remove_red_eye269

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur