Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'NIN EN BAŞARILI 2019 TÜRK MEZUNLARI !!!

Hashtag

NAFSA’ya (National Association of Foreign Student Advisors) göre Amerika’da şu anda 11,285 tane Türk öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan 3,525 tanesi lisans eğitimi alıyorlar.

2019 yılında Amerika’ya öğrenci gönderen ülkeler listesinde Türkiye 7. sırada yer alıyor. Bu öğrenciler Amerikan ekonomisine toplamda 525 Milyon Doların üzerinde gelir getiriyor.

En başarılı 2019 mezunlarını seçerken yalnızca akademik başarılarını değil, üstün liderlik özelliklerini de değerlendirdik. Bu öğrenciler sınıflarının ilk sıralamasına yer alıyorlar ve minimum 3.7 not ortalamasıyla (4 üzerinden) Summa veya Magna Cum Laude Onur ödülüyle geçen ay mezun oldular. Ayrıca gönüllü çalışmalar yaparak topluma yarar sağlayıp, edindikleri iş tecrübeleriyle de yaşlarından ileride bir olgunluk sergiliyorlar. Bu öğrencileri seçerken ki bir diğer kriterse sahip oldukları karakterleri, etraflarındakilere ilham vererek etkilemiş olmalarıdır. Bu öğrenciler çok yönlü, zeki ve güçlü karakterlere sahipler. Seçmiş olduğumuz 2019 mezunu en başarılı öğrenciler kusursuz bir şekilde Türkiye’yi okullarında temsil etmiş ve Türkiye’nin gelecekteki liderleri olmak için kendilerini hazırlamışlardır.

1- Belce Doğru /Stanford Üniversitesi Computer & Networks Systems and Securityi

2-Sarp Gürakan / Harvard'da bilgisayar mühendisliği ve felsefe çift anadal

3-Elif Bilgin / Johns Hopkins Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri çift anadalı

4-Izzet Kebudi / Columbia Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Operations Research, Ekonomi ile Girişimcilik yandal

5-Zeynep Ulgur / University of Pennsylvania Wharton School of Business’ta Finans ve Analitik, Çevre Yönetimi alanında da yan dal

6-Ali Sarilgan / Stanford Üniversitesi Management Science & Engineering

7-Ela Talu / University of California, Los Angeles; Sanat Tarihi, Film, TV ve Dijital Medya ve ek olarak Muzik Sektörü

8-Efe Saatci / Northwestern Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Bilimi

9-Deniz Saip / Yale Üniversitesi’nden Mimarlık ve Makine Mühendisliği

10-Alihan Demir / Drexel Üniversitesi İşletme - Drexel'in Orta Doğu Çalışmaları bölümüne sunduğu Atatürk'ün İlkeleriyle ilgili prezentasyonu Tarih Bölümünde takdir edildi. Ticari pazarların simülasyonu projesi Üstün Başarı Ödülüne layık görülerek Drexel'in İsletme Okulu tarafından onurlandırıldı.

11-Roysi Eskenazi / Columbia Üniversitesi'ne başladığında Psikoloji’de anadal, İşletme’de ise yandal

12-Mert Esencann / Stanford Makine Mühendisi & Business Association of Stanford Entrepreneurial Students’ta Officer, Stanford Quantum Computing Association’da kurucu üye olarak görev yaptı. Avrupa Girişimciliği ve Girişimci Liderlerin Fikirleri derslerinde öğretmen asistanı oldu. Striim isimli bir data şirketinde bilgisayar mühendisi ve PricewaterhouseCoopers’da strateji danışmanı olarak staj yaptı. Ayrıca Augmented Reality (Geliştirilmiş Gerçeklik) alanında bir startup kurdu ve Snapchat’in yatırımcısı Lightspeed Ventures tarafından desteklendi.Management Science and Engineering bölümünde master’a başlayan Mert, kendi fikirleri üstünde çalışmak ve seyahat etmek için eğitimine ara verdi. Ocak’ta Stanford’a dönmeyi planlıyor.

13-Selin Özülkülü / Brown University Psikoloji ve Sanat Tarihi

14-Ata Nalbantoğlu / Washington University Hukuk

15-İpek Güney / Wharton School’dan 2019’da Bachelor of Science in Economics

16-Metincan Suran / Phillips Exeter Academy’den onur derecesiyle mezun oldu. Yale’deki ilk senesinde batı tarihi, siyaseti ve edebiyatı üzerine yoğun bir ders programı sunan ‘Directed Studies’ programını başarıyla tamamladı. Ardından uluslararası ilişkiler ve diplomasi üzerine dersler alan Metincan, öğrenimi boyunca siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler departmanlarında çeşitli profesörlerin asistanlığını yürüttü.

17-Çağla Yetiş / New York Üniversitesi Psikoloji ana dalını ve Eğlence, Medya ve Teknoloji İşletmesi alt dalı

18-Doruk Doğanay / Duke Üniversitesi'ndeyken Elektrik ve Bilgisayar çift anadalının yanısıra Matematik alt dalı

19-Alara Özsan / Northwestern University’de Manufacturing and Design Engineering ve Psikoloji

20-Nesi Altaras / Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi alanlarında çift anadal yapan Nesi üniversite ilk senesinden itibaren Tufts Öğrenci Senatosu’nda dönem temsilciliği yaptı.

21-Karla Nahmiyas / George Washington Üniversitesi psikoloji ve gazetecilik

22-Kerem Oktar / Pomona’dan Bilişsel Bilim (Cognitive Science) ve Ekonomi

23-Berrak Özer / Columbia Üniversitesi’nden Operations Research: Engineering Management Systems anadalı ve Materials Science and Engineering alt dalı

24-Atakan Baltaci / Princeton Üniversitesi’nin Woodrow Wilson School of Public and International Affairs

25-Yasemin Bitlis / Tufts Üniversitesi'nin Hukuk ve Diplomasi

Detaylar için kaynak : http://www.studyinamerica.com/uncategorized/top2019_all/

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye3437

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Her zaman oldugu gibi sirada yine Turk olmayanlarda var. Ermeniler, Araplar, Israillileri bazen Turk gibi sayiyorsunuz.