Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DAN TÜRKİYE'YE ARABA GÖTÜRMEK İSTEYENLERE MÜJDE !!!

Hashtag

İzin sezonunda olduğumuz şu günlerde yurtdışından arabayla gelen gurbetçilerde artış yaşanıyor. Gurbetçilerin birçok ülkeden geçerek memleketlerine varmak için bazı gümrük kurallarına dikkat etmesi gerekiyor. Bunlardan biri de taşıtın Türkiye’de kalması için verilen süre.

Bilindiği üzere yurtdışında ikamet eden sürücü yaşadığı ülkede son bir yıl içerisinde 185 gün kaldıysa hem kendi hem de taşıtı 2 yıl Türkiye’de kalabiliyor.

Bu süre kiralık araç için de geçerli. Fakat şirket aracıyla gelenler 1 ay kalabiliyordu. Süreyi aşanlara para cezası veriliyordu.

Yurtdışından Türkiye’ye şirket aracı ile yolculuk yapacaklara sevindirici bir haber geldi. Gurbetçiler tarafından geçici ithal edilen, şirketler adına kayıtlı taşıtlar için verilen 30 günlük süre uzatıldı. Bundan böyle bu araçlar Türkiye’de 90 gün kalabilecek.

Şirket araçlarında da vekalet şart

Ayrıca şu hususu da unutmamak gerekiyor şirket aracıyla gelen kişilerin de mutlaka vekalet alması gerekiyor. Şirket kendisine ait olsa da vekalet almak yine de şart.

WWW.OLYMPIALOGISTICS.COM

Hakan Sayin

Olympia Logistics

Tel : +1 305 467 0991

Email : <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a>

. Towntalk
chat_bubble_outline3
remove_red_eye7905

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

ARKADASLAR... BIR DUZELTME YAPMAMIZ GEREKIYOR... BU YASA BUGUN CIKMIS... MUJDE BASLIGIYLA VERILMESI TAMAMEN YANLIS ! BU YASA AMERIKADA YASAYAN TURK VATANDASLARI ICIN CIKARILMIS BIR YASA DA DEGIL... YAKLASIK 3 YIL ONCE TURK HUKUMETININ GURBETTE YASAYAN VE OZELLIKLE AVRUPADA KI TURK VATANDASLARINI DUSUNEREK CIKARDIKLARI VE RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIS BIR YASADIR. HANGI STATUDE OLURSANIZ OLUN...BUNA TURIST VIZESI ILE SEYEHAT ETMIS OLMANIZDA DAHIL... 1 YIL ICERISINDE 180 GUNUN USTUNDE TURKIYE DISINDA IKAMET ETMIS ISENIZ UZERINIZE KAYDLI OLAN, MARKASI MODELI, YILI SORULMAKSIZIN ISTEDIGINIZ BIR ARACI YABANCI BIR PLAKA VE RUHSAT ILE TURKIYE YE GOTURUP GUMRUK VERGISI, KDV VE OTV, EK VERGI ODENMEDEN 2 YIL BOYUNCA ARACI TURKIYE DE BULUNDURMANIZI VE KULLANMANIZI SAGLIYOR. TURKIYE DISINA YENIDEN SEYEHAT ETTIGINIZDE ARACI HAVAALANLARINDA BIR DILEKCE BILDIRMEK KOSULU ILE SORENIZI DONDURMANIZ VE ARACI YENIDEN GUMRUGE, SERBEST BOLGEYE BIRAKMA SANSINIZDA VAR.

BIZ AMERIKALI BIR ARAC NAKLIYE FIRMASI OLARAK YASANIN CIKTIGI TAKTIRDE 50 ADETTEN FAZLA ARACI TURKIYE YE GONDERDIK VE GERI GETIRDIK.

WWW.OLYMPIALOGISTICS.COM

HAKAN SAYIN

EMAIL : [email protected]

US PHONE : 305 467 0991

BU YASANIN GUMRUK DILINDE KI ADI :

YOLCU BERABERINDE GECICI KABUL ILE ARAC GIRISI'DIR...

Profile

Iskender Tarsuslugil

INGILTEREDEN AMERIKAYA 25 seneden eski araba gonderebilirmiyim Floridada evim var gonderirsem gumruk islerini halledelebilirmisiniz ?