Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMANYA'DA EĞİTİM MASRAFLARI !

Hashtag

Almanya’da Eğitim Masrafları

400’den fazla yüksek öğretim kurumu ile Almanya, Avrupa’da en geniş bölüm ve kurs seçenekleri sunan ülkelerin başında gelmektedir ve Alman üniversiteleri uluslararası çalışmalarda her zaman üst sıralarda yer almaktadır. Almanya’da eğitim sistemi eyaletlere bağlı her eyaletin eğitim bakanlığınca belirlenen sistemlerde uygulanır. Genel olarak lisans eğitimi 6 semester yani 3 yıl bazı bölümler ve mesleki okullar ise 4 yıl sürelidir. Birçok üniversite de Bologna süreci ile birlikte 2002 yılında beri Bachelor ve Master olarak sistemlenmiştir.

Almanya’da eğitim dili genellikle Almanca’dır. Fakat bazı bölümler sayısı az da olsa %100 İngilizce veya %50 İngilizce, %50 Almanca olarak sunulmaktadır. Öğrenciler ister Almanca, ister İngilizce dilinde eğitim alacaklar olsun minimum A1 düzeyde Almanca bilgisi başvuru ve vize kuralları gereği zorunludur.

Almanca Hazırlık Kursu (ilk yıl) : 3.500 – 6.000€

Üniversite Harcı (yıllık) : 700€

Sadece Sosyal harç adı altında dönem başında 280 – 350 € arasın da bir miktar alınır. Bunun karşılığın da Öğrenciye bulunduğu eyalette dönem boyunca kullanması için Bilet verilir. Bütün eyalette bütün toplu taşıma araçlarını kullanabilir.

Yurt Kirası 350-800€

Beslenme ve diğer Masraflar 350-600€

Sağlık Sigortası 40-70€

Ulaşım 40 €

Toplam 780-1470€

YATMASI GEREKEN TEMİNATLAR

Vize Teminatı: Şayet Almanya’dan bir teminat mektubunuz yok ise her öğrenci

vizeye başvururken 1 yillik geçim masrafına istinaden Almanya’daki bir bankada bloke hesap açtırmak ve 8640.– € nakit olarak bankaya yatırmak ve bu teminatı belgelemek zorundadır.Vizeniz çıktıktan sonra bu paranın aylık 720.– € luk kısmını çekebilme hakkına sahip olacaksınız.

Yurt Depozitosu: Her yurt, örgencileri yurda kabul edip yurt kontratı düzenlerken belli bir Kapora talep etmektedir. Bu kapora miktarı yurtlar arasinda degişmekle birlikte 500-1500 € arasındadir. Bu Teminatlar yurt ile ilişkisi biten öğrencilere 4-6 hafta arasında geri ödenmektedir.

GİDİŞ MASRAFLARI

Pasaport + Vize Masrafları + Uçak Bileti 500-700 € (ortalama)

Bu masraflar Pasaport harç ücreti, Vize için gerekli bazı evrakların tercümesi,

Noter tasdiki ve uçak bileti masraflarıdır. (Değişiklik göstermektedir.)

https://ankastudy.com/almanya-egitim-masraflari/

. Towntalk
remove_red_eye271

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur