Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'YE GİDERKEN GÖTÜRÜLECEKLER

Hashtag

İngiltere’ye Giderken Yanımda Ne Götürmeliyim

İngiltere’ye seyahat ederken hafif bagaj kolay hareket etmenizi sağlayacağı için avantaj sağlar. Diğer taraftan gerekli olan tüm eşyalarınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bavullar sağlam ve rahat taşınır olmalıdır. İdeal bagaj sayısı ikidir biri el bagajı olmak üzere. Ağırlık limitini aşmamak ve el bagajında bulundurulmaması gereken malzemelerin kontrol edilmesi gerekmektedir.

İngiltere’ye Giderken

Paralarınızın ve pasaport, uçak bileti gibi önemli evraklarınızın check-in yapacağınız bagajda olmamasına dikkat edilmelidir. Önemli evrakların kaybolması halinde sorumluluk kişiye ait olacağı için dikkat edilmelidir. Bu tarz belgeler için ayrıca bir cüzdanın bulundurulması önerilir. Bavulların üzerine mutlaka isim, soy isim ve adres bilgilerinin olduğu bir kart yapıştırılmalıdır.

Pasaport uçuş sonrasında, kendi ülkenizin dışında iken her daim yanınızda taşımanız gerekmektedir.

Yanınızda bulundurduğunuz kıyafetler fonksiyon açısından önemlidir. Kendi ülkenizin dışında olacağınız için size hayatı zorlaştıracak, çok ütü isteyen rahatsız kıyafetler olmamalıdır. Kolay kuruyan, kolay yıkanan motlar ve yağmurluklar tercih edilmelidir. Mevsim şartlarına uygun tercihler yapılmalıdır. Fakat İngiltere söz konusu olduğu için her mevsimde yağmurun yağdığı göz önünde bulundurulursa yağmurluk ve yağmur botları elzem malzemeler listesinde olmalıdır.

Günlük hayat için gerekli olan lens ve solüsyonu, cep telefonu ve sarj aleti, prizler için çevirici ( converter ) gibi malzemeler bulundurulmalıdır.

Aynı zamanda kırtasiye malzemeleri, kalem, defter, adres defteri, sözlük, aile ve arkadaşların fotoğrafları ve harita bulundurulması önerilir.

Kişisel bakım malzemeleri ve hemen alamayacağınızı düşündüğünüz diş fırçası, tıraş takımı, tarak, deodorant, parfüm, tarak ve şampuan gibi malzemeler de yanınızda bulndurulması gerekenler arasındadır.

Özellikle düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa onlar yedekleri ile birlikte yanınızda bulundurulmalıdır. Yanınızda kullanacağınız kadarını el bagajına koyup diğerler ilaç ya da ürünlerin check-in de verilen bagaja koyulması gerekir.

Genel olarak yanınızda acil bulunması ve orada bulmakta yada almakta zorlanacağınız ürün ve ilaçları listeleyip öyle bavula koymakta fayda vardır. Unutulma riskini azalmayı sağlar.

-İngiltere’ye İlk Kez Gitmek

İngiltere’ye ilk kez gitmek her ne kadar eşsiz bir deneyim olacak olsa da, İngiltere’de eğitiminize ya da seyahatinize başlamadan önce hazırlıklı olmanız gereken durumlar vardır. İşte bu yüzden İngiltere seyahatinizin öncesinde aşağıdaki tavsiyeleri mutlaka okumanızı öneririz.

-İlk Defa İngiltere’ye Gideceklere Tavsiyeler

-Dil Sorunu

Yapılan araştırmalara göre İngiltere’de çalışanların sadece 10%’u ikinci bir dil konuşmaktadır. İngiltere’de İngilizce bilmeden iletişim kurmak çok mümkün değildir.

-Hava Durumu

İngiltere’nin değişken bir hava durumu vardır fakat yine de her an yağmura hazırlık olmak gerekir. İngiltere’de yaz ve kış mevsimi diğer Avrupa ülkelerine göre daha ılık geçmektedir.

-Trafik

İngiltere’de trafik sağdan akmaktadır ve direksiyonlar sağ tarafta yer almaktadır.

-Alışveriş

İngiltere’de kredi kartları ve banka kartları her yerde geçmektedir. Nakit konusunda ise bazı barların, sahtecilik ihtimaline karşı, 50£ ve üzeri banknotları kabul etmediğini görürseniz şaşırmayın.

-Zaman Dilimi

İngiltere’de saat Türkiye’den 2 saat geridedir.

-Mesafeler

İngiltere’de uzaklık mil ile ölçülmektedir. (1 mil = 1,6 km)

-Bahşiş

İngiltere’de bahşiş oranı 10% – 15% arasındadır. Taksi şoförlerine ve kuaförlere de bahşiş vermek görgü kuralı olarak görülmektedir.

-Telefon

İngiltere’nin ülke kodu +44’dür.

-İngiltere’ye Ne Kadar Nakit Para Götürebilirim?

Eğer AB ülkelerinden İngiltere’ye seyahat etmiyorsanız, İngiltere’ye giderken nakit para olarak yanınızda taşıyabileceğiniz nakit para miktarı 2007 yılı itibari ile 10.000£’u aşmamalıdır. 10.000£ ve üzerinde bir miktarı İngiltere’ye sokmanız için bu miktarı gümrüğe beyan etmeniz gerekmektedir. Aile olarak seyahat ediyorsanız yine 10.000£ üzerindeki miktar beyan edilmelidir. Bu miktarın beyan edilmemesi veya yanlış beyan edilmesi durumunda 5.000£’a kadar ceza uygulanmaktır.

Ek olarak beyan edilen paraya, şüpheli durumlarda, gümrük tarafından 48 saate kadar el konulabilir.

-İngiltere’ye Sokulması Yasak Yiyecekler

İngiltere’ye girerken ne yazık ki her türlü yiyeceği ülkeye sokmanız mümkün olmamaktadır. Fakat İngiltere’den çıkarken böyle bir kısıtlama bulunmamaktadır. İngiltere’ye sokulması yasak yiyecekler et ve süt ürünleridir. Yine de İngiltere’de her türlü mutfağı ve yiyeceği bulmak mümkün olduğundan öğrencilerin yemek konusunda endişe etmemeleri gerekmektedir. Zaten gittiğiniz ülkenin mutfağını denemezsin, kültürünün de çok büyük bir kısmını atlamış olursunuz.

-İngiltere’ye Giderken Uçakta Doldurulan Form

İngiltere vizenizin olması, bu ülkeye elinizi kolunuzu sallayarak girebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Uçakta sizlere doldurmanız için iniş kartları verilecektir. İngiltere’ye giderken uçakta doldurulan formlara ayrıca Langing Card denmektedir. İniş kartlarının üzerinde pasaport bilgileriniz, uyruğunuz, İngiltere’de ikamet edeceğiniz adres gibi basit sorular yer almaktadır. Pasaport bilgilerinizi ve konaklama adresinizi eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir. Aksi bir durumda, havalimanı görevlileri sizden şüphelenebilir. İniş kartınızı kaybetmeniz ya da seyahat aracınızda size verilmemesi durumunda aynı kartları havalimanında bekleme alanında bulabilir ve doldurabilirsiniz.

-İngiltere’ye Girişte Sorulan Sorular

İngiltere’ye girişte sorulan sorular basit ve yüzeysel sorulardan oluşmaktadır. Pasaport memurları pasaportunuz, iniş kartınızı, konaklama rezervasyonunuzu görmek isteyecektir. Eğer eğitim için gidiyorsanız okul evraklarınıza; turist olarak gidiyorsanız da dönüş biletinizi görmek isteyeceklerdir. Size sorulan sorular da geliş amacınızın ve nerede kalacağınız gibi basit sorular olacaktır.

-İngiltere’de Yazın Ne Giyilir?

Yazının yukarısında da bahsettiğimiz gibi İngiltere’de mevsimler diğer Avrupa ülkelerine göre daha ılık geçmektedir (hem yaz, hem kış). Bu yüzden her mevsim yağışa ve rüzgara hazırlık olmakta fayda vardır. Bahar aylarında deri ceket, yağmur botu ve şemsiye bavulunuzun olmazsa olmazlarından olmalıdır. Yaz ayları için ise her ihtimale karşı kot gömlek ve ince bir kazak götürmenizi tavsiye ederiz.

. Towntalk
remove_red_eye1723

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur