Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BERLİN KREUZBERG'DE NE VEREYİM AĞABEYİME MAHALLESİ !!

Hashtag

Sevgili Seymen Bozaslan'ın gezip görüp değerlendirerek kaleme döktüğü bir Kreuzberg gezisini sizler için derledik. 🍀

Keyifli okumalar 🤗

Kreuzberg’de Mini Türkiye !

Berlin’de Ne vereyim abime diye sordular da, yazayım dedim.

Berlin’de gidilecek yerler tüm dünyada tek bir liste olsa da, Türkler de durum biraz daha farklı olabilir. Biz bu listeye genelde Kreuzberg’i de ekliyoruz. Çünkü burası bizim Almanya sınırları içerisindeki fahri konsolosluğumuz kadar kıymetli olan bir Türk mahallesi. Türkiye’de nereye uçarsan uç havada geçireceğin süre max. 2 saattir. Berlin’de Kreuzberg ise yine bizim canımız olan 3 saat uçuş yapabileceğin tek Türk noktası diyebilirim.

Her Yer Bizden !

Kırtasiyeci var yahu daha ne diyeyim. Hayatımda ilk kez ülkem sınırları dışında kırtasiye kelimesi ve tabelası gördüm 🙂 Bunun dışında berberci, Türkcell bayii, dönerci, kebapçı hatta sokak üzerinde çekirdek çıtlayan çay içen insanlara denk gelebilirsin. İşin özeti minin Türkiye olmuş burası. Kreuzberg Merkezi yazan duvardan da belli aslında. Burada kendi özerk bölgesini kurmuş resmen bizimkiler. İyi de yapmışlar. Buradaki kültürü yaşam tarzını görmek için ben de ziyaret ettim. Hasır’da döner yemek, Adana Grill’de ocakbaşında rakı içmek gerçekten her yurt dışı seyahatinde kısmet olacak şeyler değil.

Kreuzberg’e Nasıl Gidilir ?

Kreuzberg’e Alexanderplatz metro istasyonundan mavi hattı takip ederek Kreuzberg istasyonunda inerek ulaşabilirsiniz. Yürüyerek derseniz ise 30 40 dakika sürede yürüyerek Alexanderplatz Meydanından gitmek mümkün. Berlin Duvarına da yürüme mesafesinde bunu da belirteyim.

Kreuzberg’de Ne Yapılır ?

Hasır Döner’de döner yemeli.

Adana Grill’de ocakbaşında kebap yemeli.

Mahalle arasında dolaşmalı, grafitiler karşısında fotoğraf çektirmeli.

. Towntalk
remove_red_eye186

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur