Hashtag
Belçika Flaman Hükümetini kurmak için görüşen N-VA , Open VLD ve CD&V partileri 600 milyona yaklaşan yüksek bütçe açığı nedeniyle gergin geçen görüşmeler yüzünden bir türlü anlaşamıyor.
N-VA Partisi adına müzakerelere katılan Philippe Muyters, Ben Weyts ile Open VLD partisi adına katılan parti genel başkanı Gwendolyn Rutten, dengeli bir bütçenin onlar için serbest bırakılmaması gerektiği açıkça masaya konulurken, CD&V müzakerecisi Hilde Crevits, bir sonraki Flaman hükümetinin İş, ekonomi ve yenilik alanında bir yatırım hükümeti olması gerektiğini savunuyor.
Ben Weyts , Belçika’da 100 günü geçkin devam eden görüşmeler ve hükümet kurma çalışmalarının 23 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlama umudunun devam ettiğini açıkladı.
Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.
Hesap oluştur