Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ARACINI TÜRKİYE'DE BIRAKACAKLAR MUTLAKA BUNU YAPMALI !

Hashtag

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarını Türkiye’de bırakmak suretiyle yurtdışına çıkabilirler. Taşıtı Türkiye’de bırakarak yurtdışına çıkmak için en yakın gümrük idaresine başvurulmak suretiyle aşağıdaki işlemlerden birinin yapması gerekiyor:

Taşıtın gümrük idaresine teslim edilmesi,

Taşıtın başkası tarafından kullanılmayacağına ilişkin Tebliğin 7 No.lu ekinde yer alan örneğe uygun olarak düzenlenen, iki nüsha imzalı taahhütnamenin her çıkışta gümrük idaresine sunulması ve bu talebin gümrük idaresince uygun bulunması.

Türkiye’de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilerin, taşıtlarını gümrük idaresince uygun görülen yerlere bırakmaksızın yurtdışına taşıtsız çıkışına izin verilmez.

Gümrük idaresine teslim edilen taşıtın süresi durur, taahhütname ile çıkışlarda ise süre işlemeye devam eder. Taahhütname verildiği durumda taşıtın gümrük idaresine beyan edilen adreste park halinde bulunması gerekmekte olup taşıt sahibinin yurtdışında yerleşik eşi, çocukları, anne ve babası dahil taşıtın kullanılması mümkün değildir. Yurtdışına çıkışlarda taşıtını gümrük idaresine teslim etmeyen veya taahhütname vermeyen kişiler pasaport işlemleri tamamlanmadan önce gümrük idaresine yönlendirilecektir. Pasaport işlemleri esnasında taşıtını yurtta bırakarak çıkış yapmak istediği elektronik veri paylaşımı yoluyla tespit edilen bu kişilerin yurtdışına çıkışları, gerekli gümrük işlemleri yapıldıktan sonra sağlanacaktır. Bu sebeple herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için taşıtsız olarak yurtdışına çıkmadan önce en yakın gümrük idaresine başvurulması gerekmektedir.

https://www.turizmavrupa.com

. Towntalk
remove_red_eye611

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur