Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRK GİRİŞİMCİLERE KANADA'DAN DAVET !!!

Hashtag

2030’da 3 trilyon dolara ulaşması beklenen okyanus ekonomisinde zirveyi hedefleyen Kanada, “Göç bizim sadece geçmişimizi değil geleceğimizi de oluşturuyor. Yerimiz çok, sadece insanlara ve planlara ihtiyacımız var” diyerek girişimcileri ve profesyonelleri ülkelerine davet ediyor.

Girişimlere 300 milyon dolar taahhüdü

Kanadalı stratejik danışmanlık şirketi CaronHawco Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre Newfoundland and Labrador bölgesi, yüzde 53 ile Kanada’nın en büyük okyanus ekonomisini temsil ediyor ve 40 bin kişiyi istihdam ediyor. Bölgenin başkenti St. John’s’da yer alan Memorial Universitesi denizcilik ve okyanus mühendisliği konusunda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. 2017’de 16 bin 600 kişiyi istihdam eden balıkçılık sektörü 1.3 milyar dolar değerinde balık ve deniz mahsulü üretmiş.

Newfoundland and Labrador bölgesi 20 yıl içinde 120 milyar dolar değerinde petrol üretirken Kanada’nın konvansiyonel ham petrol üretiminin yüzde 25’i bölgeden sağlanıyor. Bölgedeki petrol endüstrisi 10 yıldan az bir süre Ar-Ge, eğitim ve istihdam geliştirmek için 500 milyon doların üzerinde yatırım yapmış. Newfoundland and Labrador, ülke çapında bir girişim olan OceanSupercluster kapsamında okyanusla ilgili girişimlere toplam en az 300 milyon dolar harcama taahhüdünde bulunan dört bölgeden biri.

Halifax dünyadan genç nüfus bekliyor

Kanada’nın Nova Scotia bölgesinin başkenti Halifax’ın logosu ‘denizden gelen zenginlik’ anlamına geliyor. Bölge halihazırda milli gelirinin 4.5 milyar dolarını (yüzde 15) okyanus teknolojilerinden sağladığı halde Halifax Partnership üst yöneticisi Nancy Phillips, “Dünyanın en büyük sahil şeridine sahip olduğumuz halde bundan yeterince ekonomi yaratamıyoruz” derken konunun devlet, bölge ve şehir ölçeğinde ne kadar önemsendiğine vurgu yapıyor. Kentin bu anlamda en önemli önceliğiyse nüfusunu artırmak.

2031 itibarıyla nüfusunu 550 bine, GSYİH’sını 30 milyar dolara çıkarma vizyonuyla hareket eden şehrin 5 yıllık stratejik hedefleri arasında, yetenek çekmek ve bunun sürdürebilirliğini sağlamak bulunuyor. Bölge ve şehir bunun için tüm güçlerini birleştirmiş. Nova Scotia bölgesinin ekonomisini büyütme hedefiyle çalışan iş geliştirme ajansı Nova Socatia Business Inc, aynı işi şehir ölçeğinde yürüten Halifax Partnership, belediye, üniversiteler ve araştırma kuruluşları aynı hedef için ortak çalışmalar yürütüyor. Sadece 2018’de 8 bin 544 yabancının yerleştiği Halifax, belediye başkanı Mike Savage’nin tabiriyle, “giderek daha da gençleşiyor.”

. Towntalk
remove_red_eye522

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur