Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

UKRAYNA'YA TÜRK AKINI !!

Hashtag

Her gün 20 uçak kalkıyor, kimler niçin gidiyor?

Son yıllarda Türkiye Ukrayna arasında turist patlaması yaşanıyor. Türkiye'den Ukrayna'nın farklı şehirlerine her gün yaklaşık 20 uçak kalkıyor. Uçağın haricinde karayoluyla gitmeyi tercih edenler de var. Peki Türkleri, Rusya ile fiili olarak savaş içinde olan ve dünyanın en tehlikeli turizm destinasyonları arasında gösterilen Ukrayna'da ne çekiyor?

Kimler Ukrayna'ya gidiyor? Gidenler ne yapıyor? Ukraynalı kadınlar Türk erkekleri hakkında ne düşünüyor? Başkent Kiev ve Lviv şehrinde Ukraynalılar ve Türklerle konuştuk.

Hemen herkes Türk turistlerin büyük kısmının seks turizmi için geldiği konusunda hemfikir. Ukrayna'ya uçan havayolu şirketleri bile reklamlarında gece hayatına vurgu yaparak müşteri çekmeye çalışıyor. Fakat bunun yanında Türkiye'de aradığını bulamayıp "sarışın, renkli gözlü" Ukraynalı kadınlarla evlenmeye gelenler ve Ukrayna'da iş yapmak isteyen Türkler de bulunuyor.

Ailecek gelerek olumsuz Türk algısını kırabiliriz

Diyap da özellikle Kiev'de Türk turist sayısının fazlalığına dikkat çekiyor: "Çok sayıda Türk var burada biz bizeydik. Ukraynalı fazla göremiyoruz artık burada. Türkler çok özellikle gece kulüplerinde. Türkler baya akın etti Ukrayna'ya. Gördüğüm kadarıyla millet eğlenceye geliyor buraya."

Ukrayna'ya aile olarak seyahat edenler de 'sadece seks turizmi için buraya gelindiği' şeklindeki olumsuz Türk imajının bu şekilde kırılabileceğini düşünüyor. İzmir'den gelen Hakan Ünal ve ailesi buna örnek teşkil ediyor: "O algının ben kırılabileceğini düşünüyorum. Gezdiğimiz birkaç gün içinde birçok çok Türk çiftle de karşılaştık. Onlar da buraya bu şekilde turlarla gelmekten memnun. Biraz da bizim elimizde.

Ukrayna bize göre bazı açılardan biraz daha özgür, biraz daha rahat bir ülke. Türküz dediğiniz zaman algı biraz değişiyor. O algıyı böyle ailecek geldiğimiz zaman eşimizle ve çocuğumuzla kırabileceğimizi düşünüyoruz." diyor.

Türkiye-Ukrayna sefer sayıları katlandı: Günde 20 uçak

Türkiye'den Ukrayna'ya seyahatlerin artmasında ucuz uçak seferlerinin etkisi büyük. Zira en az beş havayolu şirketi düzenli olarak Türkiye'den bu ülkeye direkt uçuşlar düzenliyor. Türkiye'den bu ülkeye günde yaklaşık 20 direkt uçak seferi bulunuyor. Türk Hava Yolları'nın (THY) Ukrayna'da 6 farklı kente uçuşu var.

THY'nin sadece Odesa'ya haftada 20, başkent Kiev'e haftada 21 seferi bulunuyor. Lviv'e haftada 10; Harkiv, Zaporijya, Kherson'a 7'şer sefer yapılıyor. 2016'da yedinci nokta olan Ivano-Frankivsk'e başlatılan seferler ise kısa süre içinde kaldırıldı.

'Kiev'de güvenliğinin garantisi ne?' sorusuna cevap olarak: "Kiev'de terör eylemi yok, siyasi karışıklık yok, Ukraya'nın herhangi bir şehrinden fazla, 9 bin 963 polis ve güvenlik görevlisi bulunuyor." ifadeleri yer alıyor.

Ayrıca Kiev diğer Avrupa şehirleriyle karşılaştırılarak suç oranı ile soyulma kaygısı oranları kıyaslanıyor. Buna göre suç oranı İngiltere'nin başkenti Londra'da yüzde 58, Fransa'nın başkenti Paris'te yüzde 56 ve Kiev'de yüzde 52. Aynı şekilde bir turistin soyulma korkusu Paris'te yüzde 56, Londra'da yüzde 51 ve Kiev'de yüzde 45.

Kaynak: www.olaymedya.com

. Towntalk
remove_red_eye335

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur