Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMANYA'DA İLGİNÇ TRAFİK KURALLARI

Hashtag

1 - Listenin ilk başında sola dönüş yer almaktadır.

2 - İkinci madde ise yeşil ışıklarla ilgilidir. Almanya şehirlerinde araç trafiğindense yaya trafiği önemli görülmektedir. Yani yaya üstünlüğü daha fazladır. Araçlara yeşil oldukça kısa sürede yanmaktadır.

Yayalar genellikle ayak bastığında kendisi için yeşil ışığı yakabilmektedir.

Bir kaç istisnası vardır; otobüsler ve tramvaylarda kendileri için yeşil ışığı uzatabilmektedir. O zamanda da yayalar beklemek durumunda kalıyor.

3 - Bu madde ise tramvaylarla ilgilidir. Almanya'da bazı şehirlerde tramvaylar yer altından ilerlemektedir. Şehrin içine karışmadığı için bu güzergahlar daha sağlıklı kullanılırken, şehir içinden geçen tramvaylar şehrin kullanırlığını olumsuz etkilemektedir.

Bu gibi şehirlerde sola dönerken tramvaylara dikkat edin tabelalarını çokça görebilirsiniz.

4 - Bu madde'de yaya geçidi ile alakalıdır. Almanya'da siz yaya geçidine gireceğinizi belli ettiğiniz takdirde araçlar durmaktadır. Bu kuralı ihlal edenler ne yazık ki olsa da çoğunlukla uyulmaktadır. Yayanın karşıya geçeceği belli olmasa dahi geçme ihtimali göz önünde bulundurulurak araçlar durmaktadır.

5 - Alman otobanlarının bazı yerlerinde hız sınır yoktur. Örneğin; siz 120 ile giderken yanınızdan uçak gibi geçen araçlar olabiliyor. Bu yüzden sol şerit kesinlikle meşgul edilmemelidir.

Türk otobanlarında minimum düzeyde de olsa trafik olabiliyorken bu durum Almanya otobanlarında oldukça fazladır. Otobanlarda sürekli olarak yapılan yol çalışmaları buna neden olabilmektedir. Otobanlarda trafikler 3 - 5 km uzunluğuna varabilmektedir. Gittiğiniz yollarda trafik olup olmadığını radyolardan güncel olarak takip edebilirsiniz.

VİDEO İÇİN;

https://www.youtube.com/watch?v=9KmEpFNTTDs

. Towntalk
remove_red_eye2902

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur