Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TORONTO İLK 10'DA

Hashtag

Ekonomist dergisi tarafından hazırlanan 2019 yılı en güvenli şehirler endeksinde Toronto dünyanın 6. en güvenli kenti seçildi.

En güvenli şehirler endeksi, 6 kıtada 60 şehir arasında kişisel güvenlik kriterlerine ek olarak sağlık, dijital ve altyapı güvenliği gibi unsurlar da dikkate alınarak yapılan değerlendirmelere göre belirlendi.

Tokyo’nun ardarda üçüncü kez birinciliği aldığı en güvenli şehirler endeksinde Singapur ikinci, Osaka üçüncü, Amsterdam dördüncü, Sydney ise beşinci oldu.

Endekste Toronto dışında ilk 10’da bulunan başka bir Kanada şehri bulunmuyor.

Listede ilk üç sırada Asya- Pasifik ülkeleri olduğunu, bununla birlikte Bangladeş’te Dhaka’nın 56, Pakistan’da Karaçi’nin 57 ve Myanmar’da Yangon’un 58.ci sırada olduğunu ve bu şehirlerin de yine Asya – Pasifik bölgesinde olduğuna dikkat çekerek raporu değerlendiren uzmanlar, güvenlik ölçüsünün en önemli belirleyicileri arasında finansal yeterlilik ve şeffaflık olduğunu belirttiler.

2017 yılında Tokyo, Singapur ve Osaka’nın ardından dördüncü sırada olan Toronto’nun, bu yıl altıncı sıraya gerilemesi ise üzerinde düşünülmesi gereken bir sonuç.

Listeye göre ilk sırada bulunan Tokyo altyapıda %94.3, dijital güvenlikte %94.4, kişisel güvenlikte %91.7 ve sağlıkta %87.5 oranlarında değerlendirilirken, altıncı sırada olan Toronto altyapıda %92.5, Dijital güvenlikte %90.6, kişisel güvenlikte %90.8 ve sağlıkta %77.4 puan aldı.

Listeye Türkiye’den girebilen tek şehir olan İstanbul ise altyapıda %75.8, dijital güvenlikte %61.9, kişisel güvenlikte %65.2 ve sağlıkta % 61.7 oranlarıyla 36. sırada yer aldı.

Dünyanın en güvenli şehirleri endeksinde son sırada bulunan Lagos altyapıda %37.4, dijital güvenlikte %42.2, kişisel güvenlikte %38.7 ve sağlıkta %34.1 oranında değerlendirildi.

En güvenli şehirler kategori bazında değerlendirildiğinde altyapıda Singapur, dijital güvenlikte Tokyo, kişisel güvenlikte yine Singapur ve sağlıkta Osaka ilk sırada yer alıyorlar.

Dünyanın %56’lık kesiminin şehirlerde yaşadığını ve bu rakamın 2050 yılında %60’a yükseleceğini belirten uzmanlar, doğru kentleşmenin sadece insan yaşamı değil, tüm canlılar üzerindeki kritik etkisinin altını çiziyorlar.

http://www.perfectgazete.com

. Towntalk
remove_red_eye406

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur