Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MACRON'DAN BEKLENEN EMEKLİLİK REFORMU !

Hashtag

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, emeklilik reformunu resmen gündeme getirdi. Hazırlanan taslak üzerinden gelecek 6 ay boyunca bu konu tartışılacak. Bu vesileyle Macron, reform tasarısını kaleme alan Jean-Paul Delevoye’u bakan olarak atadı.

CGT ve FO sendikaları şimdiden 21 ve 23 Eylül'de eylem kararı açıkladılar. İspanyol ABC gazetesinden çevirdiğimiz makale, Delevoye’un hükümete atanmasının analizi üzerinden Macron hükümetinin giderek sağa kayma stratejisini ve bunun arkasındaki hesapları ele alıyor.

Cumhurbaşkanı 4 Eylül Çarşamba günü, gelecek altı için devletin büyük siyasi hedeflerini belirlemek üçere Elize Sarayı’nda bir hükümet toplantısı gerçekleştirdi. Gündeme gelen en temel dosya hangisiydi? Tabii ki Macron’un cumhurbaşkanlığı döneminin en kapsamlı projesi olan ulusal emeklilik sistemi, bu vesileyle Jean-Paul Delevoye, Chirac döneminde bakan olduktan sonra ilk defa bir bakanlar kurulu toplantısına katıldı. Kapak yuvarlandı tenceresini buldu.

Macron ve Delevoye’un ortak bir noktaları var ve küçümsenecek bir ortaklık değil bu. İkisi de Amiens kentindeki dinci Cizvit (Jesuite) okulu olan “La Providence” (Tanrının inayeti) okulunda okudu, eşi Brigitte Macron da bu okulda öğretmendi. Delevoye, ahlaki ve kültürel kimliğini, dinsel kurumunun sert disiplini altında bu okulda geliştirdi.

Başkan Macron, cumhurbaşkanlığı döneminin ikinci bölümüne başlıyor, kuşkusuz en hassas ve en belirleyici olan döneme başlarken ekibinin Katolik ve sosyal eğilimli sağ kanadını güçlendiriyor. Edouard Philippe (Başbakan), Bruno Le Maire (Ekonomi ve Maliye Bakanı) ve Gérard Darmanin (Eylem ve Kamu Hesapları Bakanı) sağdan gelmeler ve daha önce Chirac ve Sarkozy ile birlikte çalışmışlardı.

Bugün Macron’un iktidarında stratejik bakanlıklarda bulunuyorlar. Ve şimdi muhafazakarları ve sosyal Katolikleri birleştiren bu hükümete Delevoye da katılıyor. Le Maire ve Delevoye’un aileleri aşırı Katolik’tir. Darmanin ve Philippe ise General De Gaulle ve Chirac’ın takipçisi olarak sosyal eğilimli sağın temsilcileridir. Emeklilik Yüksek Komiserliğine atanmadan önce Delevoye, 2017’de Macron’un başarılı seçim kampanyasının organizatörlerinden birisiydi. Hükümete girmesiyle Delevoye, 1990’dan bu yana gerek sağdan gerekse de soldan olsun iktidardaki birçok hükümeti parçalayan bir reformu yönetmekle görevlendirildi. Delevoye’un hükümete atanması Macron açısından iki yönü olan bir bahis. Emeklilik reformunun başarılı ya da başarısız olması, Macron’un gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ya en önemli kozu ya da en zayıf noktası olacaktır. Son 30 yıldır belediye başkanı, milletvekili, senatör ya da bakan olarak önemli bir tecrübe biriktiren bu siyasetçi, Macron’un seçmenlerinin sert çekirdeğini oluşturan sağcı ve Katoliklerin desteğini alabilmesi için en önemli kartı olacaktır.

Kaynak: fransadayasam.facebook.com

. Towntalk
remove_red_eye306

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur