Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRK ÖĞRENCİ KIEV’DE DARP EDİLDİ!

Hashtag

Eskişehir’den Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e eğitim amacıyla gelen Emre K. isimli Türk üniversite öğrencisi, kimliği belirsiz kişilerce dövülerek gasp edildi. Olaydan sonra bir binanın avlusuna bırakılan Emre K. polis karakoluna götürüldü.

Kıyiv şehir merkezinde gece yarısı meydana gelen olayda, kimliği belirsiz 4 kişi tarafından dövülen Türk öğrencinin üzerinde bulunan parası, telefonu ve pasaportu çalındı. Pasaportunu yırtarak kullanılamaz hale getiren saldırganlar olay yerinden kaçtı. Saldırı sonrası bir süre şuurunu yitiren Emre K. daha sonra, durumu Türk Büyükelçiliği görevlilerine bildirdi. Ardından, olaya el koyan Kıyiv Büyükelçiliği yetkilileri öğrenciye gönüllü bir avukat bulması konusunda yardımcı oldu ve geçici pasaport verdi.

BÜYÜKELÇİLİK DEVREYE GİRDİ, AVUKAT DESTEK VERDİ

Olayın ardından, Kıyiv’de görev yapan Türk avukat Evren Damyan, Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularını cevaplandırdı. Türk avukat Evren Damyan, “Emre Bey son derece hassas bir insan. Olaydan fiziki olduğu kadar manevi olarak da etkilenmiş. Polisin olaya müdahale biçimi ve delil tespit süreci maalesef onaylayabileceğimiz bir şekilde tecelli etmemiş. Ağır yaralı buldukları müvekkilime doktor müdahalesi yapılmamış ve hastahaneye götürülmemiş. Müvekilimin tüm dişleri kırıldığı ve kronik şeker hastası olduğu halde darp raporu tutulmamış. Ukraynaca bilmiyor. Yazılan metni anlamadığı halde, ifade tutanağı imzalatılmış. Zanlıların aranmasının yanı sıra polisin tutumuna ilişkin gerekli şikayetlerimizi yetkili makamlara ilettik’ ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE DÖNÜYORUM”

Saldırıyı ciddi yaralar ile atlatan Emre K., Türkiyenin Kıyiv Büyükelçiliği yetkililerine ve Türk avukat Evren Damyan’a teşekkür ederek yaşadıklarını, “Ben Ukrayna’ya üniversite ve lisan okulunun daveti üzerine Eskişehir’den geldim. Henüz iki hafta geçti. Hayati bir saldırı yaşadım. Yaşadığım bu olayın şokunu atlatamadım. Gece yolda yürürken birden saldırdılar. Sürükleyerek bir binanın avlusuna götürdüler. Saldırıda tüm dişlerimi yitirdim. Beni öldüresiye dövdüler. İlk kez yurtdışına çıktım hayatımda ve ilk kez böyle bir şey başıma geldi. Bu olayın etkisinden kurtulmak üzere en kısa zamanda Türkiye’ye dönüyorum” sözleri ile dile getirdi.

Kaynak: qha.com.tr

. Towntalk
remove_red_eye737

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur