Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARD BAŞVURULARI BAŞLADI !!!

Hashtag

*2021 yılı Green Card* çekiliş başvuruları *2 Ekim Çarşamba* 2019 New York Saatiyle *öğlen saat 12'de* başlayıp, *5 Kasım Salı* 2019 yine New York saatiyle *öğlen 12'de* sona erecek. Bu başvurunun sonuçları *5 Mayıs Salı 2020'de* yine DVLottery sitesinden öğrenilebilecek.

Bu sene eski senelerden farklı olarak başvuranların pasaport sahibi olmasını da istiyor. Bu da *artık her önüne gelenin başvuru yapamayacağı anlamına geliyor. Yani şansınız daha da artacak.*

ABD'de olsanız dahi başvuru yapabilirsiniz. Çekilişten size çıkarsa işlemlerinize ABD'de başlatabilirsiniz.

Bu bir çekiliş, Green Card başvurusu değil. *Green Card çekilişine başvurmak sizin diğer vizeleri almanıza ya da başvurmanıza engel değil.* Yani Ben seneye WAT yapacağım vs diyerek başvurmamazlık etmeyin. Vize başvuru sorularında daha önce Green Card'a başvurdunuz mu sorusuna hayır demeniz gerekiyor yani. Çünkü Green Card'a başvuru yapmıyorsunuz.

*2021 Green Card çekilişine ücretsiz* olarak https://dvlottery.state.gov/ sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra size verilen *başvuru numarasını mutlaka ama mutlaka çok güvenli bir şekilde saklayın.* Eğer kaybederseniz işlemleriniz yalan olabilir.

Şu video'da detaylı bir şekilde başvuru aşama aşama anlatılıyor ama bu video 2017 yılında hazırlanmış. Bu sene bazı yeni sorular geldiği için farklı olacak. O yüzden başvurular başlayınca güncel video ekleyecekler.

https://www.youtube.com/watch?v=wLogL3z-lLQ

Ayrıca soruların Türkçe açıklamalarına buradan bakabilirsiniz.

http://bit.ly/2olarny

ABD Hükümetinin Resmi Green Card doldurma videosuna buradan bakabilirsiniz. (İngilizce)

https://www.youtube.com/watch?v=tOQlh2d2EbQ

Bu yıl pasaport bilgileri de forma eklenecek. Başvuru yapabilmek için geçerli ve süresi bitmemiş bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor.

Ana başvuru sahibinin pasaport numarası, pasaportu veren kurum ve pasaport geçerlilik tarihinin başvuru formuna yazılması gerekecek. eş ve çocukların pasaport bilgisi vermesine gerek yok. (eş için ayrı başvuru yapılacaksa, tabii ki o durumda eşinizin de kendi başvurusunda kendi pasaport bilgisini girmesi gerekecek)

Forma yazdığınız pasaportun geçerli ve gerçek olması gerekiyor, yanlış veya hatalı bilgilerle çekilişe katılmanız çekilişte çıksanız dahi elenmenize neden olacak.

Eğer çekilişte seçilirseniz mülakat günü bilgilerini girdiğiniz pasaportu -süresi geçmiş olsa dahi- yanınızda götürmeniz gerekecek. Pasaportun kaybolması durumunda önlem olarak fotokopisini çekip saklayabilirsiniz ama fotokopiyi kabul edip etmemek konsolosun takdirine kalmış. O nedenle işinizi garanti altına almak için bu pasaportu çok iyi saklayın.

Pasaportun çekilişe başvuru sırasında geçerli olması yeterli, daha sonra süresi geçse dahi problem değil, yeni bir pasaport ile sürece devam edebilirsiniz. Fakat her yıl bu işlemlerle uğraşmak yerine tek sefer 10 yıllık pasaport başvurusu yapmanızı tavsiye ederim.

Başvuruya yeni çekilen ve daha önce başka bir başvuruda kullanılmayan bir fotoğraf eklemeniz gerekiyor.

Başvuru fotoğrafını evde telefonla ya da fotoğraf makinenizle çekilip bilgisayarda düzenleyebilirsiniz.

Çektiğiniz fotoğrafınızı bu siteden Green Card çekilişine uygun hale getirebilirsiniz.

https://www.idphoto4you.com/

Ayrıca fotoğraf nasıl çekilmeli sorularına Türkçe olarak şu video'dan yardım alabilirsiniz.

http://bit.ly/2omI9cg

Konsolosluğun sayfasındaki fotoğraf ile ilgili Türkçe yazı

https://tr.usembassy.gov/…/gocmen-vize-fotograf-ozellikleri/

Fotoğrafla ilgili daha detaylı ingilizce yazı

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html

Green card çekilişine başvuru yapmak için herhangi bir yaş sınırı yok. Fakat kazandıktan sonra vize alabilmek için en az lise mezunu olmanız veya uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmanız gerekiyor. Eğer çekiliş şartlarını sağlamıyorsanız ve mülakat sırasında da sağlamayacaksanız o durumda çekilişe başvuru yapmamalısınız.

Önceki yıllarda çekilişten sadece 50.000 kişi yararlanabiliyordu artık bu sayı 55.000 kişiye çıkmış durumda. Yani şansınız bu sene daha fazla.

Başvuru için hiçbir aracı kuruma para vermenize gerek yoktur. aracı kurumlarla başvuru yapmanız kazanma şansınızı yükseltmiyor. Kendiniz başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kaynak ve Detaylı yazı (İngilizce)

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2021-Instructions-Translations/DV-2021-Instructions-English.pdf

. Towntalk
remove_red_eye2776

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur