Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE ARAÇ SÜRÜCÜLERİ DİKKAT!!! £5,000 CEZA

Hashtag

Yağışlı havalarda yayalara bilerek su sıçratan araçlara £5,000 ceza gündeme geldi |

Geçtiğimiz haftalarda Londra’yı ve İngiltere genelini etkisi altına alan yoğun yağışlı havaların ardından, sokaklarda yayalara bilerek su birikintisi üzerinden geçerek su sıçratan araç sahiplerinin £5,000’e kadar cezaya çarptırılması gündeme geldi.

Hali hazırda Road Traffic Act 1988 yasasına göre yürürlükte olan kurala göre, eğer bir sürücü yağışlı ve/veya ıslak hava koşulla­rında ‘dikkatsiz’ ve ‘kabalık’ dere­cesinde bir tutum sergiliyor ve bu­nun sonucunda yayalara aracının hızı yüzünden su fışkırtıyorsa, ceza yaptırımına mahkum bırakılabilir. Road Safety’den basına açıklama yapan Pete Williams “Dikkatsizce araba süren sürücülerin yayaları bu duruma düşürmesi sonucu ya­yalar oldukça yüklü bir miktarda tazminat alabilirler” dedi.

Citizens Advice ise yaptığı açık­lamada yayalara ‘kazara’ su sıçrat­manın yasal bir suç olmadığını be­lir-tirken, sadece bilerek ve dikkat­sizlik sonucu (hız sınırını aşma vs.) gibi durumlarda sürücülerin söz konusu para cezasına çarptırılma ihtimalinin olduğunu belirtti.

Kaynak : olaygazete.co.uk

. Towntalk
remove_red_eye4340

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur