Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

'LİVİNG WAGE' İÇİN ARTIŞ SÖZÜ

Hashtag

"Living Wage" için artış sözü

Maliye Bakanı Sajid Javid, “Nati­onal Living Wage” olarak bilinen ya­şam ücreti miktarının beş yıl içinde saat başına 10,50 sterline çıkacağı sözünü verdi.

İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayarak makul bir şekilde geçi­nebilmelerine yönelik hesaplanan “National Living Wage”i alma yaşı da 25’ten 21’e düşürülecek.

İşverenlerin çalışanlarına öde­mekle yükümlü olduğu asgari ücret olan “National Minimum Wage”den farklı olan ve uygulanmasına dair yasal zorunluluk olmayan “National Living Wage” şu anda saat başına 8,21 sterlin olarak ödeniyor.

İşverenleri tüm çalışanlarına en az “National Living Wage” miktarı ka­dar maaş ödemeye ikna etmeyi he­defleyen bağımsız bir kuruluş olan Living Wage Foundation, maaşların halihazırda olması gereken seviye­nin altında kaldığını söylüyor.

Kuruluşa göre, “National Living Wage” miktarının şu anda Birleşik Krallık genelinde saat başına 9 ster­lin, Londra genelinde ise 10,55 ster­lin olması gerekiyor.

Bu yılın başlarında muhalefet­teki İşçi Partisi de 2020 yılına kadar “National Living Wage” miktarını saat başına 10 sterlin seviyesine çekme sözü vermişti. İşçi Partisi, bu ücretin 18 yaşın altındaki tüm iş­çileri de kapsayacağını açıklamıştı. 18 yaşın altındaki işçilerin aldığı ücret şu anda 4,35 sterlin olarak görülüyor. Muhafazakar Parti kon­feransında konuşan Maliye Bakanı Sajid Javid, yeni uygulamanın bir sonraki jenerasyona ileriye doğru adımlar atmaları için yardımcı ola­cağını açıkladı.

Javid , bu uygulamanın İngiltere’yi, dünyadaki tüm büyük ekonomiler içerisinde düşük ma­aşları bitiren ilk ülke yapabilece­ğini söyledi.

Yaş sınırını da 21’e düşürme­nin çalışkan gençlere bir ödül olacağını belirten Maliye Bakanı, bunu iki aşamada tamamlayacak­larını ifade etti.

Buna göre, 23 yaşındakiler 2021 yılında, 21 yaşındakiler ise 2024 yılına kadar tam “National Living Wage” miktarını almaya hak kazanacak.

Maliye Bakanı Javid, “emekçi­lerin gerçek partisinin Muhafaza­karlar olduğu oldukça net. Biz, iş­çilerin partisiyiz” dedi.

İş grupları, bu politikanın po­tansiyel etkileri hakkında tem­kinli açıklamalar yaptı. British Retail Consortium (BRC) Başkanı Helen Dickinson, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Daha yüksek maaşları hedef­lemekte hiçbir sakınca yok; fakat, tüm bunlar, giderek artan ve pera­kende sektörüne büyük zarar ve­ren baskıların üzerine ekleniyor.”

İşçi Sendikaları Kongresi (TUC) Genel Sekreteri Frances O’Grady’nin konuyla ilgili açıkla­maları ise şu şekilde:

“Maliye Bakanı’nın verdiği bu söze, büyük bir ihtiyatla yaklaşıl­ması gerekiyor. Bu söz, anlaşma­sız bir Brexit’in altında ezilebilir. Eğer AB’den anlaşma olmadan ay­rılırsak, iş kayıpları yaşanacak, maaşlar düşecek ve kamu hiz­metlerimiz zarar görecek.”

“National Living Wage”, dö­nemin Maliye Bakanı George OS­borne tarafından 2016 yılında uygulamaya konulmuştu. Living Wage Foundation kuruluşu, öde­nen miktarın hep olması gereken­den düşük olduğunu ve çalışan­larla ailelerinin gerçek ihtiyaçla­rını karşılaması için daha yüksek olması gerektiğini söylüyor.

Kuruluşun yöneticisi Kathe­rine Chapman, Birleşik Krallık genelinde yaklaşık 6 bin işvere­nin halihazırda çalışanlarına ya­sal asgari ücretin üzerinde ve geçim masraflarını karşılayacak “gerçek bir yaşam ücreti” ödedi­ğini belirtti.

Kaynak : olaygazete.co.uk

. Towntalk
remove_red_eye296

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur