Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YAŞAYAN TÜRKLERE MÜJDE !!!

Hashtag

Avrupa’da yaşayan Memleket hasreti çeken Milyonlarca Gurbetçi için Müjde geldi Gurbetçi Türklerin sorunlara çözüm bulmak için Türkiye Büyük Millet Meclisinde yurt dışındaki vatandaşların sorunlarının çözümü için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olan Utku Çakırözer, geçtiğimiz hafta meclis kürsüsünden bu konuda çağrı yapmıştı bu çağrısı sonuç verdi ve de Hükümet yeşil ışık yaktı

GURBETÇİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUNACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanlığınca, yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla, Yurt Dışı Türkler Alt Komisyonu kurulmasının planlandığı öğrenildi. 10 Ekim 2019 Perşembe günü Dışişleri Komisyonu toplantısında verilecek bir önerge ile oya sunulacak olan komisyonda, partilerin oy oranına göre 5 Ak Partili 2 Cumhuriyet Halk Partili 1 H’DP, 1 MHP ve 1 İYİ Parti milletvekilinin bulunması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Mecliste gurbetçilerin sorunlarını dile getiren Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ilk etapta bir Yurt Dışı Türkler Komisyonu kurulması yönünde çağrı yapmıştı.

Komisyon girişimine ilişkin sorularımızı yanıtlayan Çakırözer, “Çok yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın emeklilik, uçak biletleri, askerlik, sınır kapılarında bekleme süreleri gibi çözüm bekleyen çok önemli sorunları var. Bu komisyonu sorunların giderilmesi için bir fırsat olarak görüyorum” dedi Gurbetçilerin artık kronik sorunu haline gelmiş Sıla yolundaki çektiği çileler ve yeni çıkan Gurbetçileri kötü etkilemiş olan yasalar da bu komisyonda görüşülüp karara bağlanacak.

http://newsreport8.com

. Towntalk
remove_red_eye2582

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur