Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

UÇAKLARDA ÜCRETSİZ EL BAGAJ ÖLÇÜLERİNE DİKKAT !

Hashtag

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bir çok kişi yanına fazla bagaj almadan, sadece el bagajı ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Bu bazı havayolu şirketlerinde yüzlerce Euro tasarruf yapmada faydalı oluyor. Çünkü sadece elbagajı ile satın alınan biletler genellikle daha hesaplı oluyor. Ancak yolcuların bu konuda önemli bir detaya dikkat etmesi gerekiyor. Eğer yanınıza sadece 1 adet el bagajı almanıza izin veriliyorsa havayolu şirketlerinin izin verdikleri ölçüleri ve ağırlıkları mutlaka önceden sorun. Bunu yapmadan havalimanına giden yolcular, elbagajı izin verilenden daha ağır geldiğinde veya daha büyük olduğunda gereksiz yere ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Bu da bazen neredeyse bilet fiyatının yarısına denk geliyor.

Bir çok havayolunda izin verilen ücretsiz ölçü boyutu 55x40x20 santimetre. Yani el bagajınız bu ölçülerde büyükse sizden ek ücret isteniyor. Bazı havayolları bu konuda çok titiz çünkü bu yöntemle iyi para kazanıyorlar.

Ağırlık konusunda ise bir çok havayolunda sınır en fazla 8 kilo. Eğer bundan daha ağır bir el bagajınız varsa yine ek ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz.

KAYNAK TURİZM AVRUPA

. Towntalk
remove_red_eye656

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur