Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMANYA'DA TREN BİLETLERİ UCUZLAYACAK ❗

Hashtag

Almanya hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla otomobil kullanımını azaltmayı ve toplu taşımayı yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Bu nedenle, tren biletlerinden alınan vergilerin düşürülmesi için bir adım atıldı. Almanya Bakanlar Kurulu, iklim koruma önlemlerinin yer aldığı yasa tasarısını onayladı. Hürriyet’te yer alan habere göre 1 Nisan 2020’de yürürlüğe girecek tasarıda uçak biletlerindeki vergilerin artırılması, tren biletlerindeki vergi oranının ise düşürülmesi yer alıyor.

Tren biletlerindeki Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 19’dan yüzde 7’ye çekilerek kısa mesafelerde uçak veya özel otomobil yerine trenle yolculuğun tercih edilmesini hedefleniyor. Buna göre 19.90 Euro olan en kısa mesafe hızlı tren bileti 17.90 Euro’ya inecek. Bilet fiyatlarının ucuzlamasının, trenle yolculuk yapacak kişi sayısını yaklaşık 5 milyon artırması bekleniyor. Düşen vergi oranı nedeniyle bütçede ise 500 milyon Euro’luk bir kayıp hesaplanıyor.

KAYNAK TURİZM AVRUPA

. Towntalk
remove_red_eye335

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur