Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE EV KİRALARI ARTIYOR !!!

Hashtag

Özel sektördeki ev sahipleri, vergi artışlarıyla birlikte bazı ku­ral değişikliklerine yönelik planlar nedeniyle, kira piyasasına yeni ya­tırımlar yapmaktan vazgeçiyor.

Kiralık ev talepleri giderek art­masına rağmen piyasaya sunulan kiralık ev sayısının yeterli olma­ması, özel sektörde arz ve talep krizine neden olmuş durumda.

Yapılan araştırmalara göre bu durum, İngiltere genelindeki kira fi­yatlarının gelecek beş yıl boyunca artmasına sebep olacak.

Royal Institute for Chartered Surveyors (RICS) tarafından yapı­lan araştırmaya göre, özel sektör­deki kiralık ev talepleri üst üste sekiz aydır artıyor ve piyasaya sunulan kiralık evlerin sayısını ol­dukça geride bıraktı. Özel sektör için yapılan vergi artışları ve kira­cıları evden çıkarmayı zorlaştıra­cak kuralların getirilmesine yöne­lik planlar, ev sahiplerini kira pi­yasasından uzaklaştıran en büyük nedenler arasında gösteriliyor.

Ülke genelinde 35 binden fazla ev sahibini temsil eden The Re­sidential Landlords Association (RLA) tarafından yapılan açıkla­malara göre, ülke genelinde 4,5 milyon aile özel sektörde ev ki­ralamaya bel bağlamış durumda. RLA, ev sahiplerinin haklı bir ge­rekçe olmadan kiracılarını evden çıkaramamasına yönelik planların gerçekleşmesi durumunda, kira pi­yasasındaki ev arzının daha da et­kileneceğini söylüyor

Daha fazla vakada mahkemeye başvurulacağı ve anti sosyal kira­cıları evden çıkarmanın çok daha zorlaşacağı belirtiliyor.

Sistemde değişiklikler öneren bu planlar, ilk olarak geçen Nisan ayında, o dönem başbakanlık ya­pan Theresa May tarafından gün­deme getirilmişti.

May, ev sahiplerinin kira anlaş­malarını bitirme yetkilerinin hala devam edecek olmasına rağmen, bunu yapabilmek için haklı sebep­leri olması gerekeceğini ifade et­mişti. RLA’dan David Smith, RICS tarafından yapılan araştırmada or­taya çıkan verilerle ilgili şu açıkla­malarda bulundu: “Yayınlanan ve­riler, uzun zamandır tahmin ettiği­miz şeyi gösteriyor. Sektörde son zamanlarda yapılan vergi artışları ve yerine uygun alternatifler ko­nulmadan, ev sahiplerinin ‘Section 21’i kullanarak kiracıları evden çı­karabilmesinin kaldırılmasına yö­nelik tehditler nedeniyle, ev sa­hipleri yeni kiralık ev yatırımları yapmıyor. Bu da taleplerin arzı geçmesine neden oluyor. Daha az seçenek ve daha yüksek kira fiyat­larıyla karşı karşıya kalacak olma­ları nedeniyle, bu durum kiracılara yalnızca zarar verecektir.”

Özel sektörde güvenli ve uygun fiyatlı kira anlaşmaları için kam­panya yürüten Generation Rent kuruluşu tarafından ayrı olarak yapılan bir araştırma, özel sek­törde evden çıkarılan kiracıların, yılda toplam olarak 70 milyon ster­lin masrafla karşı karşıya kaldı­ğını gösteriyor.Araştırmaya göre, evden çıkarılan kişilerin her biri işten kaybettikleri zaman, temiz­lik ücretleri ve taşınma masrafları için ortalama olarak bin 400 ster­lin ödüyor.

Araştırmada, İngiltere genelin­deki ev sahiplerinin son üç yılda, 146 bin aileden kiracı oldukları evden çıkmalarını istediği tahmin ediliyor. Ev sahipleri tarafından gösterilen en büyük gerekçelerin kira borçları ve eve yeteri kadar iyi bakılmaması olduğu belirtiliyor.

Evden çıkarılan kiracıların ta­şınma masraflarını hesaplayan Generation Rent, halkın yarısın­dan fazlasının, bu masrafları ev sahiplerinin ödemesi gerektiğine inandıklarını söylüyor.

Generation Rent kuruluşun­dan Caitlin Wilkinson, konuyla il­gili yaptığı açıklamalarda, “kiracı­lar, ev sahiplerinin yaptığı kişisel tercihlerin faturasını ödememeli” dedi.

. Towntalk
remove_red_eye241

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur