Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMANYA'DA YENİ CEZALAR KAPIDA ❗❗

Hashtag

Trafikte güvenliği artırmak için sorun yaratan sürücülere daha yüksek cezalar kesilecek. Almanya bu konuda son yıllarda önemli adımlar attı. Yeni plana göre çok yakında zamlı trafik cezaları yürürlüğe girecek. Buna göre yanlış yerde park edip yayaları veya bisikletleri engelleyenler veya otoyolda kurtarma ekiplerine yol vermeyenler daha fazla ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Bilindiği gibi yanlış yere park eden araçlar hem yayaların ilerlemesini engelliyor, hem de bisiklet yollarını kapatıyorlar. Üstelik sürücüler bunu bir çok kez bilinçli yapıyorlar. Çünkü cezalar caydırıcı değil. Örneğin şu an bu suçu işleyen sürücü sadece 15 ile 30 Euro ödeyerek kurtuluyor. Ancak 2020’de yeni zamlı cezalar yürürlüğe girdiğinde sürücü en az 100 Euro ödemek zorunda kalacak ve ayrıca ceza puanı alacak. Bilindiği gibi ceza puanları belirli bir seviyeye geldiğinde sürücü ehliyetini kaybedebiliyor.

Ülkede uzun süredir bir tartışma konusu olan otoyolda kurtarma ekiplerine yol vermeme ile ilgili de önemli adımlar atılacak. Buna göre itfaiye, ambulans veya polis aracına yol vermeyen sürücüye 320 Euro para cezası, ceza puanı ve ehliyetine el koyma cezaları uygulanacak.

TURİZM AVRUPA

. Towntalk
remove_red_eye1980

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur