Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ARAÇLARA YAPAY ZEKA TARAMASI GELİYOR !

Hashtag

Yurtdışında yaşayan binlerce Türk vatandaşı izin sezonunda gümrük kapılarına akın ediyor. Kış aylarında ise Avrupa’ya çıkış yapmak isteyen TIR’ları gümrük kapılarında görüyoruz. Son yıllarda gümrük kapılarında modernizasyon çalışmaları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Hem çıkışları daha kolay hale getirmek için hem de daha hızlı çıkış yapılması amaçlanıyor. Bu kapsamda gümrük kapılarına yeni bir sistem daha geliyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gümrüklerde kaçakçılığın önlenmesinde, kayıt dışılığın azaltılmasında etkinliği artırmak için yüksek teknoloji yatırım ve projelerine bir yenisini daha ekleyeceklerini açıkladı. Yeni sisteme göre gümrük kapılarından giriş ve çıkış yapan her tür araç ve konteynerin fiziki müdahale gerektirmeden detaylı analizini sağlayan 68 adet X-Ray Araç ve Konteyner Yapay Zeka Tarama Sisteminin ticaret hacmi yüksek tüm gümrük kapı ve limanlara kurulacak. Bakana göre bu sistem ile araç ve konteynerlerin röntgen filmi çekilerek, saatlerce sürebilen gümrük kontrolleri dakikalar içinde hızlı ve nitelikli olarak gerçekleşmesi sağlanacak.

Kaynak: https://www.turizmavrupa.com

. Towntalk
remove_red_eye303

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur