Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

SILA YOLU'NDA PARANIZDAN OLMAYIN ❗

Hashtag

Türkiye’ye otomobille yolculuk yapıp yaşadığı ülkeye geri dönen okurlarımız, yani Sılayolu’nda yolda başlarına gelen olayları bize aktarıyorlar. Bu yıl da bir çok okurumuz benzin istasyonlarındaki çalışanların insanları dolandırmaya çalışmasından şikayetçi oldu. www.turizmavrupa.com‘a şikayetlerini aktaran okurların anlattıkları şu şekilde:

„Özellikle Sırbistan ve Bulgaristan’daki bazı benzin istasyonlarında çalışanlar rastgele fiyatlar söylüyorlar. Siz deponuzu 60 Euro’ya dolduruyorsanız sizden 70 Euro istiyorlar. Aradaki farkı ise kendi ceplerine atıyorlar. Her gelen sürücüden aynı şekilde fazla para alsalar yakın zamanda zengin olurlar. Araç sahipleri resmen dolandırılıyor. Tabiki bunu sadece yabancı plakalı araç sahiplerine yapabiliyorlar. Yerliler bu tuzağa düşmüyor.“

Peki Sılayolu’nda bu tür para tuzaklarına karşı ne yapmak gerekir?

Çözüm 1: Peşin paradan kaçının. Benzin istasyonlarında kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapın. Böylece çalışan sizden fazla para alamaz. Çünkü iş resmileştiği için buna cesaret edemez. Sonuçta sizden çekilen miktar sisteme geçiyor ve delil sayılabiliyor.

Çözüm 2: Yaptığınız her ödemede mutlaka makbuz isteyin. Bunu ne yazık ki bir çok sürücü yapmıyor veya unutuyor. Makbuz istendiğinde de çalışan fazla para almaya cesaret edemez.

Bu iki yöntemle paranız cebinizde kalır.

TURİZM AVRUPA

. Towntalk
remove_red_eye380

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur