Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMANYA'DA ÇÖPE 1500 EUROYA KADAR CEZA !!!

Hashtag

Almanya’da yerlere çöp atmak can yakacak. Berlin belediye meclisi, salı günü yapılan toplantısında yeni çevre koruma ceza kataloğunu karara bağladı. Berlin’de yere çöp, sigara izmariti, sakız, karton bardak vb şeyler atanlarla, köpek pisliğini temizlemeyenler 1500 avroya kadar para cezasına çarptırılacak.

ÇOK AĞIR CEZALAR KAPIDA

Buna göre, yerlere çöp, sigara izmariti, karton bardak vb. şeyler atanlara ve köpeğinin pisliğini temizlemeyenlere ceza yağacak. Düzenlemenin hayata geçmesiyle sigara izmariti, sakız ve karton bardak atanlar 120 avroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Köpek pisliğini temizlememek 300 avrodan başlıyor Kaldırımlarda temizlenmeyen köpek pisliğine ise 300 avro ceza verilebilecek. Yeşil alanlardaki köpek pisliğinin cezası ise 1500 avroya kadar çıkacak. Küçük boyutlarda çöp, kağıt mendil ve boş sigara kutusu atmanın cezası ise 40 ile 80 avro arasında değişecek.

DAHA ÖNCE BAŞKA EYALETLER BÜYÜK CEZALAR GETİRMİŞTİ

Almanya’da yere çöp atmanın cezası büyük Almanya’nın Mannheim kentinde şehri kirletenlere yönelik cezaları arttırma kararı alındı. Yere sigara izmariti ve kağıt mendil atmanın cezası 75, sakız atmanın cezası ise 100 euro’ya yükseldi.

MADRİDDE’DE CEZALAR ÇOK AĞIR

Madrid Belediyesinin çevre temizliğiyle ilgili aldığı kararlara göre, cezalar yaklaşık 17 kat artırıldı. Sokaklardaki kontrollerin de daha sık yapılacağı kaydedildi. Yere kağıt, sigara izmariti, çekirdek atanlara veya düştüğünde yerden almayanlara 60 avrodan 750 avroya kadar para cezası verecek.

GAZETADE.İNFO

. Towntalk
remove_red_eye1607

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur