Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ BULUNDU 😜

Hashtag

Halk arasında “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin, insan vücudunda birçok önemli göreve sahip. Genelde ruh halini yani mutlu olmanın üzerindeki etkilerinden bahsedilse de uzmanlara göre serotonin hormonu uykuyu, iştahı, sindirim sistemi gibi insan vücudundaki birçok durumu etkiliyor. Uzmanlar beyinde bulunan serotonin hormonunun ruh halini, anksiyeteyi, duygu durumu dengelenmesinde büyük rol oynadığını ifade ediyor. Ve bu hormonun eksikliği sonucunda kişilerde depresyon başta olmak üzere diğer ruhsal bozukluklar olan obsesif kompulsif bozukluk, anoreksiya, bulimia ve bipolar bozukluklara yol açtığı belirtiliyor.

Mutlu olmak için bunları yapın!

Uzmanlara göre egzersiz yapmak, güneş ışığından faydalanmak, stresten uzak durmak, dengeli ve yeterli ve sağlıklı beslenmek serotonin hormonunu artırıyor. Yapılan araştırmalara göre bazı besinler içerdikleri serotonin maddesi nedeniyle mutluluğu daha da arttırıyor. Besinlerle mutluluk hormonu arasında güçlü bir ilişki olduğunu belirten uzmanlar mutlu olmak için mutluluk veren sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesini öneriyor. Aşağıda mutluluk hormonunu arttırmaya yardımcı olacak besinler yer alıyor. İşte serotonin içeren besinler:

* Yumurta

* Peynir

* Ananas

* Domates

* Somon Balığı

* Fındık

* Hindi

* Muz

* Kivi

* Süt

* Soya Ürünleri

* Ispanak

* Kırmızı et

TURİZMAVRUPA

. Towntalk
remove_red_eye271

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur