Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Belçika’da Soğuk Hava Kamyonundan 12 Göçmen Kurtarıldı

Hashtag

Belçika’nın Oud-Turnhout bölgesinde, bir Tır şöförünün ihbarını değerlendiren polis ekipleri, dün gece park halindeki soğuk hava kamyonunun dorsesinde 12 kaçak göçmeni kurtardı.

Meyve ve sebze taşımacılığı için kullanılan kamyonun soğuk hava dorsesinde polisin ulaştığı 12 yetişkin erkek göçmenin 11’nin Suriyeli, 1 kişinin ise Sudan uyruklu olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili araştırma ve soruşturma başlatan Belçika güvenlik yetkilileri, 12 kaçak göçmenin Anvers şehrindeki bir göçmen merkezine yerleştirildiğini belirterek, göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Göçmenlerin Belçika üzerinden İngiltere’ye ulaşmaya çalıştıkları tahmin ediliyor.

Geçen hafta yaşanan buna benzer bir olayda, yasa dışı olarak Zeebrugge’den İngiltere’ye geçen bir kamyonun soğuk hava dorse kısmında bulunan 39 kaçak göçmenin donarak hayatlarını kaybettiği anlaşılmıştı.

Belçika polisi, son günlerde artan ve ölümle sonuçlanan bu olaylar üzerine, özellikle dinlenme parklarındaki kamyonların sıkı şekilde denetimlerin yapılacağını duyurdu.

. Towntalk
remove_red_eye202

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur