Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA KASIM AYINDA NELER DEĞİŞİYOR ?

Hashtag

Belçika mevzuatında yine bazı değişiklikler yapılarak, 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girmesi beklenen son yeni düzenlemeler

18 yașından küçüklere tütün mamüllerinin satıșı yasaklanıyor

Mevcut sistemde 16 yaşından küçükler için uygulanan sigara, kıyılmıș tütün ve e-sigarası gibi tütün mamüllerinin satış yasağı, 1 Kasım'dan itibaren 18 yaşa çıkarılacak.

Teftiş başkanı Paul Van den Meerssche: "1 Kasım'dan itibaren on sekiz yaşından küçüklere tütün ve tütün mamulleri satışı yapılamaz. Satıș yasağını ihlal eden satıcılara hemen ceza uygulamak gibi bir niyetimiz yok. İlk etapta, satıcılara gerekli uyarılarda bulunacağız" açıklamasını yaptı.

İlaç reçetelerine üç aylık standart geçerliklik süresi

1 Kasım tarihinden itibaren ilaç reçetelerinin sadece üç aylık standart geçerlilik süresi olacak. İlaç reçetesi yazan doktorlar, yeni düzenlemede belirlenen standart geçerlilik süresini hastanın durumunu göre kısaltma veya en fazla bir yıla kadar uzatma seçeneğine sahiptir.

Dar gelirli hanelerin ön ödemeli (kartlı) doğal gaz sayacına kredi (kontör) yükleme yardımı

Kamu Sosyal Refah Merkezi CPAS-OCMW, evinde ön ödemeli (kartlı) doğal gaz sayacına sahip olan dar gelirli hanelere, 1 Kasım 2019'dan 31 Mart 2020'ye kadar (kıș aylarında insanların soğukta kalmalarını önlemek amacıyla) sayaç kartına kredi (kontör) yüklemesi yapılarak yardım sunmaktadır. Doğal gaz kredi yardımından faydalanmak isteyen dar gelirli ailelerin, belediyelerine ait CPAS-OCMW merkezine giderek bașvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Ön ödemeli (kartlı) sayaç, abonenin önceden ödediği kadar doğalgaz kullanmasını sağlar. Sistem, peşin ödenen kredinin abone tarafından sayaca yüklenmesine dayanır, böylece doğal gaz faturasını ortadan kaldırır. Kartlı doğal gaz sayacı, dar gelirli hanelerin kendi tüketimini kontrol etmesi açısından oldukça faydalıdır. Ön ödemeli doğal gaz sayaçları iletişim ekranına sahiptir ve yüklenen kredinin tükenmesine yakın aboneye uyarı verir. Abone, kartıyla beraber belirli bir yükleme noktasına gider. Bu merkezlerde kartlara kredi yüklemesi yapılır. Kart sayaçla temas edildiğinde kredinin yüklenmesi tamamlanır.

http://www.bruxelleskorner.com

. Towntalk
remove_red_eye1605

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur