Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

RUSYA'DA KABA SAYILAN 7 DAVRANIŞ !

Hashtag

Yabancılara adab-ı muaşeret dersleri: Rusya'da kaba sayılan 7 davranış.

Yabancıların, özellikle Amerikalı ve Avrupalıların bazı davranışları, Rusyalıları Kremlin üstünde UFO görmekten bile daha çok şaşırtabilir. Örneğin, eve girerken ayakkabıları kapıda çıkarmamak gibi. İşte Rusya'da kaba sayılan ve kaçınılmasında yarar bulunan yedi "yabancı" davranışı.

1. Yemek masasında ağzını şapırdatmak. En doğrusu yemeğini sessizce bitirip minnettarlığını bir "Spasibo" ile taçlandırmak.

2. Tabakta yemek bırakmak. Yokluk anılarının hala taze olduğu bir ülkede kaçınılması gereken davranışların başında yemeğini bitirmemek gelir.

3. Kadına hesap ödetmek. Kadının erkekten fazla kazandığının masadaki herkes tarafından bilindiği durumlarda bile "beklenen davranış" hesabı erkeğin ödemesidir. Eğer kadın kendi hesabını ödemekte ısrarcı ise bu romantizm kapısının kapatıldığı anlamına gelir.

4. Eve girerken ayakkabıları çıkarmamak. Türkiye'deki gibi Rusya'da da misafirlerin girişte ayakkabılarını çıkarması beklenir.

5. Şort ve terlikle sokakta gezmek. Özellikle büyük şehirlerde, görenlerin hoş karşılamayacağı bir davranıştır.

6. Bir şehre gidildiğinde o şehirdeki arkadaşı aramamak ve misafir ziyaretlerine mukabele etmemek. Bu ikisi misafirperverliğe büyük önem verilen bir ülkede kaçınılması gereken davranışlar arasında yer alır.

7. Samimiyetsizlik. Bir Batı ülkesinde "Nasılsın?" sorusu genellikle "İyiyim" cevabını almak ve sohbete devam etmek için sorulur. Rusya'da ise soruyu soran kişinin "samimi" cevabı da dinlemeye hazır olması beklenir. "İi değilim, çünkü..." diye başkayan muhabbette bu cevap ne kadar uzun olursa olsun.

. Towntalk
remove_red_eye273

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur