Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA ALKOLLÜ BİSİKLET SÜRÜCÜLERİNE DAHA AZ CEZA !!!

Hashtag

İki Flaman milletvekili alkollü bisiklet üzerinde seyahat edenlere yönelik tuhaf bir ceza yasası önerdi.

İki vekil, motorlu ve motorsuz taşıtlar arasında farklılıklar olduğunu savunurken cezaların da aynı şekilde farklı olması gerektiğini savundular, ancak Belçika Karayolu Güvenliği Enstitüsü olan VIAS, konuyu “saçma” olarak değerlendirdi.

Open Vld partisinin iki milletvekili, alkolün etkisindeki sürücülere yönelik yaptırımları ayırt etmeyi amaçlayan bir metin hazırladı. Alkollü bir şekilde bisiklet kullananların alkollü bir araç sürücüsünden daha az tehlikeli olduğuna ve bu nedenle daha az tehlike oluşturduğuna inanıyorlar.

Bu nedenle, alkollü bisiklet kullanmayı ikinci derece suç olmasını ve kanda tespit edilen 0.5 gramın üzerindeki alkol seviyesine bakılmaksızın, 200 euro yerine 116 euroluk bir para cezasının verilmesi öneriliyor.

Önerilen yasanın ne başının ne de sonun belli olduğunu belirten VIAS sözcüsü Benoit Godart, basına yaptığı açıklamada; “Elbette bisikletle başka birini öldürme olasılığınız daha düşüktür. Ancak hiçbir şey düşmeyeceğinizi, arkasındaki sürücünün size çarpmayacağını garantilemez. Ya da başkar bir sürücü size çarpmamaya çalışırken kendisi kaza kurbanı olabilir.” şeklinde açıklama yaptı.

https://www.yenivatan.be/

. Towntalk
remove_red_eye365

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur