Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BERLİN DOĞA BİLİMLERİ MÜZESİ

Hashtag

Almanya'nın en büyük doğa tarihi müzesinde doğanın harika maceralarını keşfedin. Çarpıcı araştırma koleksiyonlarına bakış atın, biyolojik çeşitliliği keşfedin ve onu nasıl koruyabileceğimizi öğrenin.

Deneyim 🍀

Öne çıkanlar

Avrupa'nın sergilenen ilk orijinal T-rex'i Tristan ile tanışın

Dünyanın kurulu en yüksek dinozor iskeleti 'Giraffatitan brancai' dahil olmak üzere, tarih öncesi devlere yakından bakın

Alkol içerisinde korunan 1 milyon hayvanı barındıran ıslak koleksiyonun da içinde bulunduğu, müzenin gerçek araştırma koleksiyonlarına bakış atın

3.000'den fazla tür içeren tek bir ekran olan biyolojik çeşitlilik duvarına hayran kalın.

Tam açıklama 🍀

Alexander von Humboldt ve Charles Darwin'in ayak izlerini takip ederek başlayan ve yeryüzündeki yaşama dair başlangıçtan modern zaman kaşiflerine kadar uzanan bir keşif yolculuğuna katılın. Museum für Naturkunde'de çalışan yaklaşık 200 bilim insanı, 30 milyonu aşkın öğeden oluşan bilimsel koleksiyonlarına dayanarak geleceğin sahip olduğu büyük sorunlara ve zorluklara her gün cevap arıyor. Onların bakış açıları, çeşitli kalıcı ve özel sergilerin yanı sıra çok sayıda özel etkinliği şekillendiriyor.

150 milyon yıl önceki Yukarı Jura döneminde yaşamın neye benzediğini gösteren Dinozor Salonu, en iyi bilinen kimi sergileri barındırıyor. Dünyanın kurulu en büyük dinozor iskeleti Giraffatitan brancai, sergi salonunun merkezinde tüm ziyaretçileri etkileyici bir şekilde karşılamaktadır. Doğa tarihinin Mona Lisa'sı olan değerli Archaeopteryx lithographica, salonun arkasındaki koruyucu vitrinde zarif bir şekilde sergileniyor. Dinozor koleksiyonlarına en dikkate değer katkı, Aralık 2015'ten bu yana sergilenmekte olan ve Avrupa'nın ilk orijinal Tyrannosaurus rex iskeleti Tristan Otto'dur. Tüm fosil nesneler ve özellikle dinozorlar, halen dünyanın her yerinden bilim insanlarına ve araştırmacılara yeni sırların kapısını aralıyor.

Müze, soyu tükenmiş fosillerden çok daha fazlasını sunuyor. Doğu Kanadı birçok ödül alan gerçek bir bilimsel araştırma koleksiyonunu sergiliyor. Bu koleksiyon, 80 ton alkol içinde saklanan yaklaşık bir milyon hayvana ev sahipliği yapıyor. Bir bakışta 3.000 tür gösteren Biyoçeşitlilik Duvarı ziyaretçileri büyülüyor. Düşünmeye sevk eden bu kurulum, müzenin araştırma çabalarının merkezinde yer alan biyolojik çeşitlilik ve bu çeşitliliğin kaybı hakkında bir tartışma başlattı.

Değişen geçici sergiler ve rehberli turlar, konferanslar ve atölye çalışmaları dahil olmak üzere çeşitli eğitim programları ile Doğa Bilimleri Müzesi her zaman görülmeye değerdir.

Neler dahil?🍀

Müzeye giriş ücreti

10 dilde sunulan ücretsiz sesli rehber

Vestiyer

Hariç olanlar

Rehberli turlar

Özel programlar

Özel etkinlikler

Müze giriş bileti almak için;

https://www.getyourguide.com.tr/berlin-l17/-t165197/

. Towntalk
remove_red_eye301

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur