Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA İZMARİT ATAN YANDI

Hashtag

2020 yılından itibaren Brüksel’in önemli turistik mekanlarını sınırları içerisinde barındıran Merkez Belediyesi’nde yere izmarit atmanın cezası 200 euro’ya mal olacak.

Brüksel Belediyesi, doğada kaybolması 10 ila 15 yıl süren sigara izmariti yüzünden meydana gelen kirlilikle mücadele etmek amacıyla “plan izmarit” adı altında bir uygulamaya yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

Bu plana göre bugüne kadar bedeli 50 euro olan yere izmarit atma cezası, 2020 yılında yürürlüğe girecek uygulamayla 200 euro’ya yükselecek.

Brüksel Merkez’de, belediye hizmetleri tarafından toplanan atıklarının yüzde 30’u kaldırımlar arasında kalan ve toplanması zor olan izmarit atıklarından oluştuğunun bilgisini verilirken, bu atıkların içerdikleri tehlikeli maddeler yüzünden kanalizasyon yoluna ulaşmasının 500 litrelik su hacmini kirletmesi anlamına geldiğini belirtildi.

Bu duruma artık bir son vermek isteyen Brüksel Merkez Belediyesi, baskıcı unsurun yanı sıra, Brüksel Şehri, kampanya başlatarak, WeCircular tarafından izmaritlerden yapılan küllüklerin dağıtımı sağlayarak farkındalığı artırmayı planlıyor.

Ayrıca, kentsel küllükler ağı kurulacak ve halihazırda enfiye ve küllüklerle donatılmış kamu çöp kutularına daha açık bir işaret eklemeyi de hedefliyor.

https://www.yenivatan.be/

. Towntalk
remove_red_eye754

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur