Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA'DA ATM SOYGUNU

Hashtag

Kanada’da bir Bitcoin ATM’si soyguncuları kameralara yakalandı. Soyguncuların makineten 4,000 dolar aldıkları iddia ediliyor.

Haber sitesi Castanet, bugün bir görüntü yayımladı. Görüntüde, Kanada’nın Vernon şehrinde bir mağazaya baskın yapan iki soyguncunun, Bitcoin ATM’den para çalması yer alıyor. Bu mağazaya kurulan BTC ATM’si Genesis Coin şirketine ait. Söz konusu ATM, müşterilerin CoinATMRadar sayfası üzerinden Bitcoin, Ether ve Litecoin alıp satmalarına imkan sağlıyor.

İddialara göre soyguncular makineden 4,000 dolar alarak kaçtılar. Tabii bu başarılı bir soygun olarak görünebilir. Ancak haberlerde şu ayrıntı dikkat çekiyor. Soyguncular mağazanın kasasına hiç dokunmamış. Burada ise 50,000 dolar vardı.

Mağaza sahibi Troy Roland’a göre, soyguncular direkt olarak ATM’ye gitti ve dükkandan başka hiçbir şey almadılar. Bu da bu kişilerin ne için geldiklerini bilen profesyoneller olduğunu gösteriyor. Roland ayrıca bu olaydan sonra ATM’yi mağazadan kaldırmayı düşündüklerini de belirtiyor. Ona göre soyguncular çok uzağa gidemez. Çünkü eşkâlleri kameralarda çok iyi görünüyor ve muhtemelen güvenlik güçleri de onları yakın zamanda yakalar.

Bu arada dünya genelinde kripto para ATM soygunları artık yaygınlaşmaya başladı. Bu yılın başında İngiltere’nin Birmingham şehrinde yetkili bir Bitcoin kuruluşunda benzer bir olay yaşanmıştı. Sosyal medya platformu Facebook’ta da yayımlanan görüntülerde soyguncuların Bitcoin ATM’nin kendisini çaldığı görülüyor. Soyguncular ATM’yi araçlarına bağlayarak sürükleyerek götürüyor.

Şirketin sabini Adam Gramowski, “Tahminimce videoda gördüğümüz şey bir türlü ip. Soyguncular araçlarının arkasından sürükleyerek götürmek için makineye bağladı.” açıklamasında bulundu.

Gramowski ayrıca hırsızların büyük ihtimalle makinedeki parayı almak istediklerini bildirdi. Çünkü ATM’de güvenlik gerekçesi ile Bitcoin bulundurulmuyor.

https://koinmedya.com/

. Towntalk
remove_red_eye398

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur