Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GURBETÇİLER TÜRKİYE'DEN NE KADARLIK ZİYNET EŞYASI ÇIKARABİLİR ?

Hashtag

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin en büyük sorunlarından birisi de Türkiye’ye giriş çıkışta ne kadar ziynet eşyasını gümrük kapısından geçirip geçiremeyeceğidir. Bilindiği üzere her ülke kendi gümrüklerinde kendi kurallarını belirler. Türkiye gümrüklerinde bu sınır 15 bin dolar olarak belirlenmiş durumda. Gurbetçiler giriş çıkışlarında bu kurala yasal olarak uymak zorunda.

Ticari amaç taşımamalı

Türkiye’ye giriş ve çıkışlarda yolcular kendilerine ait ziynet eşyalarıyla giriş çıkış yapabilirler. Yolcular Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre; 15 bin ABD dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyaları yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.

Gurbetçiler fatura göstermek zorunda

Tatil dönüşünde yolcular Türkiye’ye soktuklarından daha fazla ziynet eşyasını ancak Türkiye’de satın aldıklarını belgelemeleri durumunda yurt dışına çıkarabilirler.

Kaynak: https://www.turizmavrupa.com/

. Towntalk
remove_red_eye292

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur