Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ESKİ EHLİYET KULLANAN SÜRÜCÜLERE BULGARİSTAN UYARISI !

Hashtag

Sürücülerin sık sık sorunlar yaşadığı Bulgaristan’da ehliyet ile ilgili yenilikler olduğunu daha önceki haberlerimizde duyurmuştuk. Buna göre ülkede artık sadece yeni tip uluslararası ehliyete izin veriliyor. Eski ehliyet sahibi sürücülerin bu konuda dikkat etmesi gerekir.

Bulgaristan’da geçerli sayılmıyor

Sofya’daki Türk Büyükelçiliği de, eski tip ehliyet kullananlarla ilgili bir paylaşım yaparak uyarıda bulunmuştu. Buna göre Türkiye’de 2020 yılı sonuna kadar kullanılabilmekte olan eski tip ehliyetler Bulgaristan’da artık geçerli sayılmıyor. Yapılan kontrollerde eski tip ehliyet tespit edildiği takdirde sürücülere ehliyet ve ruhsata el konulması ve aracın trafikten men edilmesi gibi cezalar uygulanıyor. Bulgaristan’dan transit olarak geçmekte olan vatandaşlarımızın dahi uluslararası geçerliliği olan yeni tip ehliyete sahip olması önem taşıyor.

Bulgarca tasdik yapılmalı

Bulgaristan Trafik Kanunu’nun 161. Maddesi’ne göre eski tip sürücü belgelerinin Bulgaristan’da geçerli sayılabilmesi için yanında Bulgarca tasdikli (Apostil) çevirisinin olması gerekiyor.

. Towntalk
remove_red_eye356

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur